Kilpakumppanit Microsoft ja Sony ryhtyvät yhteistyöhön pilvipelaamisen kehittämiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

Kilpakumppanit Microsoft ja Sony ryhtyvät yhteistyöhön pilvipelaamisen kehittämiseksi

17.05.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Microsoft ja Sony ovat paljastaneet uuden strategisen kumppanuuden pilvipelaamisen kehittämiseksi.

Kilpakumppanit kertoivat eilen lehdistötiedotteessa tehneensä sopimuksen, jonka myötä yhtiöt kehittävät yhdessä tulevaisuuden pilvipalveluita pelaamiseen ja sisällöntoistoon. Lisäksi yhtiöt selvittävät mahdollisuutta hyödyntää Microsoft Azure-pilvipalvelun datakeskuksia Sonyn pelien ja sisällön suoratoistoon.

Strateginen kumppanuus koskee myös puolijohteiden ja tekoälyn kehittämistä. Yhteistyön tavoitteena on yhdistää Azuren pilvipalveluita ja tekoälykyvykkyyksiä Sonyn kuvantamissensoreihin sekä kuluttaja- että yritysmarkkinoille tuotavien tuotteiden kehittämiseksi.

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hembbuli kuva
Hembbuli

Vaikuttaa siltä että Google on onnistunut säikyttämään pelialan jätit oikein tosissaan Stadiallaan. Vaikea muuten nähdä miksi kaksi suurta kilpailijaa ryhtyisivät vastaavaan yhteistyöhön, elleivät koe Googlea suuremmaksi yhteiseksi uhaksi.

Käyttäjän seppoepson kuva
seppoepson

"Pidä ystävät lähellä, mutta viholliset lähempänä" 😜

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Ja näin alkoi tarina konsolirajat ylittävästä pelien pilvipalvelusta.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus seppoepson

"Pidä ystävät lähellä, mutta viholliset lähempänä" 😜

Fit Tony: No! Why would I do that? If I they were close, they would kill me!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Onko Googlen ja Microsoftin lisäksi edes muita yhtä laajan "pilvipalveluverkon" omaavia tahoja? Amazon? Ei tällaisessa yhteistyössä taida kauheasti olla valinnanvaraa, kai. En tiedä kuinka paljon on vaihtoehtoja kun on tarve about maailmanlaajuiselle kattavuudelle yhden toimijan kautta.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Annoin itselleni muutaman sekunnin teeskentelyaikaa uskotella, että pilvipelaamisella viitataan videopelaamiseen kannabiksen vaikutuksen alaisena. Huvitti se hetken.

"Microsoft ja Sony ovat paljastaneet uuden strategisen kumppanuuden pilvipelaamisen kehittämiseksi."

Ei voi tietää, mitä tällaisesta kumppanuudesta syntyy, mutta ainakin lähtökohtaisesti pidän ajatuksesta. Niin isoja kilpailijoita kuin Sony ja MS ovatkin toisilleen, uskoisin, että näillä kahdella firmalla on jopa hieman erilaiset intressit asian suhteen, mikä saattaa auttaa kehitystyötä.