Blizzardin huippusuosituksi osoittautunut Overwatch-räiskintäpeli on saanut vastikään uutta sisältöä pc:llä.

Overwatcin pc-pelaajat voivat nyt koettaa taitojaan muita vastaan uudessa Competitive Play -pelitilassa. Kilpahenkisempää pelaamista varten suunniteltu pelitila avautuu kuitenkin vasta tason 25 saavuttamisen jälkeen. Rajoituksen tavoitteena on varmistaa, että kaikilla osallistujilla olisi vankempi näkemys Overwatchin mekanismeista, hahmoista ja kartoista ennen kilpapeleihin hyppäämistä. Pelin pisteytystä ja käyttöliittymää on viritetty uuteen pelitilaan sopivaksi, joten kilpapelaaminen tarjoaa myös hieman erilaisen pelikokemuksen tuttujen pelimuotojen rinnalla.

Kilpapelitilassa Overwatch-pelaajat saavat taitotasoluokituksen suoritustensa perusteella. Huipputasoja tavoitellaan neljässä kahden ja puolen kuukauden mittaisessa kaudessa, joiden välillä on kahden viikon tauko. Kaikki kauden aikana vähintään kymmeneen otteluun osallistuneet pelaajat saavat käyttöönsä erityisen pelaajaikonin ja sprayn. Lisäksi pelaajat saavat kauden lopussa taitotasoluokitukseensa perustuvia kilpapisteitä, joita voi käyttää kultaisten aseiden hankkimiseen sankareilleen.

Totisemmissa kilpapeleissä myös huonosta käytöksestä rankaistaan. Mikäli ottelun keskeyttää, ei uuteen otteluun voi liittyä ennen alkuperäisen pelin päättymistä. Keskeytettyyn otteluun voi kuitenkin palata vielä takaisin. Toistuvat rikkeet johtavat entistä pidempiin rajoituksiin sekä mahdolliseen kilpapelikieltoon.

Overwatchin kilpapelitila saapuu myös PS4- ja Xbox One -pelaajien ulottuville lähiaikoina.

Lähde: Blizzard

Lisää luettavaa