King-johtaja katuu kloonauksesta syytetyn pelin julkaisua / Uutiset / pelaaja.fi

King-johtaja katuu kloonauksesta syytetyn pelin julkaisua

27.01.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Peliyhtiö Kingin vietettyä valtaosan viime viikosta negatiivisen myllerryksen keskellä, on yhtiön toimitusjohtaja Riccardo Zacconi julkaissut nyt avoimen kirjeen tilannetta koskien.

Pääasiallisesti teksti jatkaa jo viime viikolla Kingin tiedoitteissa nähtyä puolustuslinjaa siitä, miksi Candy Crush Sagasta tunnettu yhtiö on haalinut candy-sanasta tavaramerkkinsä ja miksi se on osoittanut vastustusta The Banner Saga -tavaramerkkiä kohtaan. Koskien kuitenkin yhtiön noin viisivuotiaaseen Pac-Avoid-peliin liittyvää kloonaussyytettä, on mies myöntänyt pelin muistuttavan kovasti samoihin aikoihin ilmestynyttä Scamper Ghost -peliä. Hän toteaakin, että Pac-Avoid on ollut virheveto yhtiöltä.

– Tilanteen yksityiskohdat ovat monimutkaiset, mutta ratkaiseva tosiseikka on se, ettei meidän olisi koskaan pitänyt julkaista Pac-Avoidia. Olemme ajaneet pelin alas sivuiltamme ja pahoittelemme, että julkaisimme sen ylipäätään, Zacconi toteaa.

Zacconi korostaa Kingin viime viikolla julkaistun tiedotteen tapaan, ettei Kingin toimiin kuulu pelien kloonaaminen, vaan yhtiö pyrkii nimenomaan tarkasti katsomaan, ettei se loukkaa yhtiöiden immateriaalioikeuksia. Varmuustoimena Kingilla pyritään tutkimaan aina sekä markkinoilla saatavilla olevat pelit että tavaramerkkitiedot.

Lähde: King

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

No koko hemmetin candy crush on bejeweled karkeilla, mutta "ei me mitään kloonailla".

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7
Lainaus käyttäjältä partajeesus

No koko hemmetin candy crush on bejeweled karkeilla, mutta "ei me mitään kloonailla".

Ja Bejeweled on Shariki jalokivillä?

Käyttäjän Guybrush kuva
Guybrush

Jäimme kiinni. Olemme pahoillamme.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Olemme paholainen.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Sinänsä ironista että King hankki "candyn" tavaramerkikseen suojellakseen Candy Crush Sagaa kopioinnilta, vaikka he ovat juuri julkaiseet lauman kopioita toisten peleistä.

Enkä edelleenkään sulata että Amerikan tavaramerkkitoimisto edes antoi King:ille tuon "candy" sanan oikeudet, jos he olisivat hankkineet "candy crush saga" tavaramerkikseen, ei valittamista, normaalia yritystoimintaa ja tuotteen suojelua, mutta kun niin yksinkertainen ja yleiskäytössä oleva sana kun "candy" otetaan tavarmerkiksi ja sitten häädetään "candy slots" niminen peli jolla ei ole mitään yhteistä Candy Crush Sagan kanssa (joko puhdasta ilkeyttä, trollausta tai ilman minkäänlaista tutkimusta tuotteesta), niin sillä ei ole mitään tekemistä tuotteen suojelun kanssa, he vain karsivat epäreiluin tavoin kilpailua että heidän pelinsä saisi lisää "karkkia"! Täytyy sanoa että King yhtiönä kyllä kävelee hyvin pian samalla hiuskarvalla joka erottaa heidät siitä "edge" sanan tavaramerkanneesta yhtiöstä.