Kingdom Hearts IV on virallista – tässä ensitrailerit ja kuvat sekä sivuseikkailu Missing-Link / Uutiset / pelaaja.fi

Kingdom Hearts IV on virallista – tässä ensitrailerit ja kuvat sekä sivuseikkailu Missing-Link

10.04.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7
Kingdom Hearts IV, Kingdom Hearts 4, Kingdom Hearts, Missing-Link, square enix, Tetsuya Nomura, Square, mobiili

Kingdom Hearts IV on paljastunut virallisesti.

Square Enix esitteli ensitrailerin tulevasta toimintaroolipelistään osana Japanissa järjestettyjä pelisarjan 20-vuotisjuhlallisuuksia, jonka yhteydessä julkistuksensa sai myös mobiilipeli Kingdom Hearts Missing-Link.

Ensitraileri vahvistaa sarjan vakiokasvo Soran palaavan myös Kingdom Hearts IV:ssä, joka aloittaa tällä kertaa Lost Master -nimisen tarinankaaren. Trailerilla Sora löytää itsensä Tokioon perustuvasta ja sarjan kannalta aina vain realistisemman näköisestä Quadratum-kaupungista, jossa tämä kohtaa ensimmäisen pelikuvamaistiaisen merkeissä mittavan kokoisen heartless-tyylisen hirviön. Vihiä annetaan lopuksi lisäksi siitä, etteivät Aku ja Hessu ole unohtumassa nelososassa myöskään mihinkään.

Alustoja tai julkaisuajankohtaa Kingdom Hearts IV:lle ei ole toistaiseksi vahvistettu.

Niin ikään tapahtumassa julkistettu mobiilipeli Kingdom Hearts Missing-Link näyttäisi auttavan pohjustamaan sarjan taustatarinaa. Squaren virallisen kuvauksen mukaan Missing-Link lähettää pelaajansa matkalle Kingdom Hearts III:sta tutusta Scala ad Caelumista kohti "oikeaa maailmaa" tarjoten samalla jännittävä taisteluita Heartless-otuksia vastaan.

Missing Link on määrä tuoda ensimmäisten kiinnostuneiden kokeiltavaksi vielä tämän vuoden aikana järjestettävän suljetun betatestin merkeissä.

Missing-Link

Sekä Kingdom Hearts IV:n että Missing-Linkin trailerit löytää oheisesta juhlavideosta. Pätkä alkaa myös katsauksella mobiiliseikkailu Kingdom Hearts Dark Roadin päätösepisodiin, jota voidaan odotella saataville elokuussa.

Lähde: Square Enix

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Sanonpa suoraan ettei tämä realistinen grafiikka kyllä yhtään sovi sarjaan, joka perustuu animaatiohahmoihin. (KH3 jo veteli juuri ja juuri rajalla.) Tulee olemaan sellainen järisyttävä kontrasti, SE saisi välillä unohtaa photorealistisen kiimansa ja keskittyä persoonallisempaan ulkoasuun. Muun muussa Genshin Impact ja Persona-sarja ovat osoittaneet että persoonallisilla animaatiotyylisillä peleillä on paikkansa huipulla, ja Kingdom Heartsilla oli jo käsissään hyvin omaperäinen ja Disneyyn saumattomasti sopiva tyyli Ps2-aikakaudella. Olisivat vain jatkaneet sen hiomista, animaatiomaiset grafiikat kun vanhenevat huomattavasti hitaammin.

Toivon siis, että tämä realismi jää vain pelin alun maailmaan, ja palaa piirrostyyliin sen jälkeen :D

Käyttäjän Niko Lähteenmäki kuva
Niko Lähteenmäki

Mielenkiintoinen uutinen! Toivottavasti tätä ei tarvitse odotella ihan yhtä kauan kuin edellistä numeroitua osaa. Siitä puheen ollen, Square Enixillä on kasvojen pesun paikka sarjan kanssa, sillä kolmonen oli kyllä lopulta aika kova pettymys, vaikka se tulikin vedettyä läpi.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Nvidia-vuoto jatkaa antamistaan. :P

Hieman toivoin, että tämän juhlatilaisuuden yhteydessä olisi vihdoin saatu aiemmat KH-sarjan pelit myös Steamiin, EGS-julkaisusta kun alkaa olla jo se vuosi vierähtänyt. KH3 edelleen pelaamatta, ja olisi mukava senkin pariin viimein päästä.

KH4 näyttää kyllä tyylikkäältä, mutta olen jokseenkin samaa mieltä Nelia19 kanssa siitä, että teknisen kehityksen johdosta sarjan visuaalinen ilme on yhä enenevissä määrin ristiriidassa itsensä kanssa, ja etenkin Akun ja Hessun kumimaisuus huvittaa suuresti. Olisi kiva jos koittaisivat uudessa pelissä vähän rohkeammin hyödyntää erilaisia animaatio- ja renderöintityylejä eri Disney-maailmoissa.

Toki jännä nähdä, josko pelissä tällä kertaa nähdään Marvelia ja Star Warsia, KH3:ssa kun pääpaino oli paljolti Pixarissa ja muissa tuoreemmissa 3D-animaatioissa.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Vau mikä uutinen!!!
Jos ja kun Kinha IV tulee vain PS5:lle, se on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa syyni ostaa PS5. Kenties realistisempi mutta kuitenkin animetyylisten hahmojen kanssa yhteensopiva grafiikka on ainakin osa sitä piristysruisketta, jota sarja tarvitsi hieman pettäneen kolmososan jälkeen. Yllättävän onnistunut ulkoasu! Odotan suurella innolla.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

3 tuli testattua pari vuotta sitten enemmän lasten peli tämä 🙄 Aku ja Mikki on kivoja kavereita.

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Oudolta kuin mikä näyttää tuo realistinen maailma ja oikeita ihmisiä sisältävässä kaupungissa huiskiminen.

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Kingdom Hearts III julkistus herätti minussa onnenkyyneleitä.

Nyt olen vain hämmentynyt.