Kingdom Hearts III ja Final Fantasy XV PlayStation 4:n lisäksi Xbox Onelle / Uutiset / pelaaja.fi

Kingdom Hearts III ja Final Fantasy XV PlayStation 4:n lisäksi Xbox Onelle

11.06.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
59

Square Enixin suurpelit Kindgom Hearts III ja Final Fantasy XV eivät ole PlayStation 4:n yksinoikeuspelejä. Japanilaisyhtiö on ilmoittanut tänään omassa E3-tilaisuudessaan, että pelit matkaavat parhaillaan myös Xbox Onelle.

Nimikkeistä kummatkin olivat varsin suuresti esillä varhain tiistaiaamuna järjestetyssä Sonyn E3-lehdistötilaisuudessa. Faneille kyseessä oli iso juttu, sillä Kingdom Hearts III:n julkistusta on odotettu jo vuosia, kun taas Final Fantasy XV julkistettiin alkujaan jo vuonna 2006 nimellä Final Fantasy Versus XIII.

Versus XIII:n oli pitkään tarkoitus olla myös PlayStation 3:n yksinoikeus.

Aihetta sivuten mainittakoon, että Final Fantasy XIV -uutisia on saatu tällä viikolla myös. Square on vahvistanut, että massiiviroolipeli saadaan PlayStation 3:n ja pc:n ohella jossain vaiheessa myös PlayStation 4:lle.

Lähde: Eurogamer, Kotaku, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän playstationFANI kuva
playstationFANI

EI. MIKSI?

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

KH3 oli yksi harvoja mielenkiintoisia yksinoikeuksia Sonyn pressissä. Tämä on melkein surkuhupaisaa.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Eipä siinä mitään, ehkä ihan hyvä vaan että tulee molemmille laitteille. KH3:n tapaus hieman yllättävä. Ei tämä info kuitenkaan muuttanut ps4:n hankintaa mitenkään, edelleen menossa vahvasti hankintaan.

Käyttäjän Snowi kuva
Snowi

Jes jes :) Mahtavaa saada nämä kaksi tajunnanräjäyttävää peliä myös boxille

Käyttäjän Kendoxin kuva
Kendoxin

Aika veto Sonylta luopua yhdestä "kovimmista" yksinoikeus titteleistään.

Käyttäjän Burning kuva
Burning

Mutta ei Wii U:lle :/ Tämmöiset nimikkeet nostaisivat laitteen heikkoa tilannetta huomattavasti.. Joka tapauksessa ei haittaa, PS4 tulee kuitenkin jossain vaiheessa hankittua.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Mjaa. Sinänsä mielenkiintoista, että KH3 julkaistaa Xbonelle, lähinnä sen takia että pelisarja käytännössä skippasi koko tämän sukupolven joten onko boksin puolellla edes niin paljoa ihmisiä jotka ovat kiinnostuneet ko. sarjasta?

FFXV:stä osasin oikeastaan odottaa multiplattaria, en tosin tiedä miksi se käännetään boksille, koska mikäli muistini toimii, niin 360 ei jrpg:t menestyneet kummoisesti mm. Tales of -sarja palasi takaisin pleikka yksinoikeudeksi.

Käyttäjän Temathael kuva
Temathael

Eihän tässä ole kyse mistään Sonyn "luopumisesta", vaan mutuilemalla voisin kuvitella että aikamoisissa talousvaikeuksissa painiva Square haluaa tuon julkaista myös toisella myyvällä alustalla.

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta
Lainaus käyttäjältä YritaEdes

Mjaa. Sinänsä mielenkiintoista, että KH3 julkaistaa Xbonelle, lähinnä sen takia että pelisarja käytännössä skippasi koko tämän sukupolven joten onko boksin puolellla edes niin paljoa ihmisiä jotka ovat kiinnostuneet ko. sarjasta?

Itse näen kyllä asian lähes päinvastoin: Kingdom Heartsit eivät olleet tällä sukupolvella minkään konsolin yksinoikeus, kun niitä ei kerran tullut (ellei kannettavia lasketa) ja X360:n omistajista, jotka ovat niitä potentiaalisia XOnen omistajia, löytyy varmasti sankoin joukoin PS2:n omistajia, jotka ovat kahta sarjan ensimmäistä osaa pelanneet.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ei se mitään....PS4-versiot tulevat olemaan täysin ylivertaisia, tuolla unelmien pelikonsolilla, jolla nettipelaaminen on täysin ilmaista, jolla ei ole mitään DRM-sekoilua toisinkuin sillä toisella konsolilla!

Eiku hetkinen....

Nostoja