Kingdom Hearts III luottaa Unreal 4:n voimaan / Uutiset / pelaaja.fi

Kingdom Hearts III luottaa Unreal 4:n voimaan

7.10.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Square Enix on siirtynyt kehittämään Kingdom Hearts III:a Unreal Engine 4 -pelimoottorin varaan. Pelisarjan vetäjä Tetsuya Nomura on paljastanut asian japanilaislehti Famitsun tuoreessa haastattelussa.

Nomuran mukaan Square Enix on päättänyt siirtyä Unreal 4:n käyttöön "useista syistä", joista hän ei ole ainakaan toistaiseksi halunnut kertoa vielä enempää. Pelimoottorin vaihdosta huolimatta Nomura kuitenkin kertoo, että Kingdom Hearts III:n kehitys sujuu hyvin ja on aikataulussa, vaikka Square Enix parhaillaan ratkookin myös muutamia renderöintiongelmia Unreal 4:n kehittäneen Epic Gamesin kanssa.

Alun alkaen monet ovat arvelleet Nomuran tiimin rakentaneen Kingdom Hearts III:a Square Enixin omalla Luminous-pelimoottorilla. Square esitteli moottoriaan alkujaan vuoden 2012 E3-messuilla varsin näyttävän teknologiademon avulla.

Kingdom Hearts III on kehitteillä niin PlayStation 4:lle kuin Xbox Onellekin. Peli julkistettiin vihdoin virallisesti viime vuoden E3-messuilla, mutta toistaiseksi virallista julkaisuajankohtaa sille ei ole vielä annettu. Paljon asioita esimerkiksi pelin sisällön suhteen onkin kehittäjien toimesta edelleen vielä päättämättä.

Mikäli Kingdom Hearts -kuume on kova, voi sitä yrittää tasata joulukuussa PlayStation 3:lle saapuvalla Kingdom Hearts HD 2.5 Remix -kokoelmalla. Paketti sisältää sekä Kingdom Hearts II:n että Birth by Sleepin Final Mix -versiot teräväpiirtoon käännettynä. Mukaan on isketty myös välipätkät Kingdom Hearts Re: Codedista.

Lähde: Famitsu, Siliconera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Saa nähdä kuinka paljon erillaiselta peli näyttää näihin kahteen aiempaan teknologiademoon verrattuna.

Nomura ja tiimi hoitakoon peliä kaikessa rauhassa. Minä jaksan vielä odottaa!

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Toivottavasti ei myöhästy tämän takia paljoa. *pray*

Käyttäjän hemmoheikkinen kuva
hemmoheikkinen

Vissiin oli sen verran ongelmia tuon Squaren oman moottorin kanssa, että päättivät vaihtaa uuteen. Mielenkiinnolla kyllä odotan, että miltä Kingdom Hearts näyttää kun se siirretään tehokkaimille laitteille. Sen verran pitkään ollaan oltu "jumissa" tuolla PS2 ajan grafiikoilla, että vaihtelu varmasti virkistävää.

Pidän muuten siitä, kuinka isoksi kokonaisuudeksi Nomura on maalailemassa KH3:a. Ensin Soran, Akun ja Hessun reissu etsien The Key to Return Heartsia. Sen jälkeen Rikun ja Mikkin matkailut, jossa etsitään kadonneita mestareita. Vielä tähän kun lisätään tuleva sota Master Xehanortin kanssa ja KHX(chin) erittäin mielenkiintoinen Lost Masters kuvio, niin melkoinen paketti on luvassa. Juonikuvioita on kuitenkin melko paljon, ja toivon ettei Nomura kompastu näiden paljouteen. Toivoinsin myös, että KH3 pyrkisi vastamaan mahdollisemman moneen auki jätettyyn kysymykseen, joita on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

PC version julkistusta odotellessa, kuitenkin puhutaan enginestä jolla saa melkein automaattisesti hyvin tietokoneella toimivan pelin ja Squaresta joka on viime aikoina julkaissut enemmänkin pelejä viimeisimpänä uudempia Final Fantasjä.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

PC version julkistusta odotellessa, kuitenkin puhutaan enginestä jolla saa melkein automaattisesti hyvin tietokoneella toimivan pelin ja Squaresta joka on viime aikoina julkaissut enemmänkin pelejä viimeisimpänä uudempia Final Fantasjä.

Kun kyse on Squaresta, niin eikös Unreal Engine -pelejä olekin helppo portata mobiilille? Siis kuka nyt PC:llä pelaa, kun samaa peliä voi pelata mobiililaitteen mahtavalla kosketusnäytöllä?

Eli lyhyesti olen hieman skeptinen PC-version suhteen. Mutta mikäli semmonen tulee, niin ostoon menee heti, japsiropeja ei ole turhan paljon konsolien ulkopuolella.