Kingdom Hearts -sankarin päätyminen Super Smash Bros. Ultimateen ei ollut mikään helppo homma – ”totta puhuen uskoin sen olleen mahdotonta”

Disney ja Square Enix valvoivat tarkkaan hahmon kehitystä.

21.10.2021 16:17

Super Smash Bros. -sarjan vetäjä Masahiro Sakurai on avautunut Famitsu-lehden kolumnissaan haasteista, joita kehittäjät joutuivat kohtaamaan tuodakseen Kingdom Hearts -sankari Soran osaksi pelin hahmovalikoimaa.

Sakurai vahvisti jo Soran paljastumisen alla lokakuun alussa, kuinka avainmiekkaa heiluttava sankari on ollut käytännössä kaikkien aikojen toivotuin hahmolisäys Super Smash Bros. -sarjaan. Hahmon lisäämisen suhteen ongelmia muodosti kuitenkin se, että Kingdom Heartsin taustalla vaikuttavat kaksi suuryhtiötä: Disney ja Square Enix. Hahmon kehittäminen vaati näin ollen valvontaa molemmilta tahoilta, jotka asettivat omat rajoitteensa ja vaatimuksensa hahmon käytölle.

Oma huolensa Soran lisäämisen suhteen oli ylipäätänsä se, että voisiko Nintendo onnistua edes saamaan sekä Squarelta että Disneylta sopimusta hahmon käyttöä varten. Niin Sakurai itse kuin asiasta vastuussa olleet neuvottelijat eivät juuri uskoneet asiaan.

– Totta puhuen uskoin sen olleen mahdotonta, Sakurai summaa.

Super Smash Bros. Ultimaten viimeiset lisäsisältösuunnitelmat rakentuivatkin pitkään vain viiden hahmon ympärille, kunnes lopulta Sora onnistuttiin vahvistamaan mukaan ja näin kuudes hahmo saatiin vielä osaksi pelin Fighters Pass Vol 2 -kausikorttia. Osaltaan Soran lisäyksen mahdollisti Sakurain ja Disneyn edustajan satunnainen kohtaaminen palkintotapahtumassa, jossa Sakurai sai huomata Disneyn olleen avoin ajatukselle.

Sora liittyi osaksi Super Smash Bros. Ultimatea aiemmin tällä viikolla. Enemmän hahmosta voi lueskella ja ihmetellä julkistusuutisestamme.

Lähde: Kotaku, PushDustIn (Twitter)

Lisää luettavaa