Kirjastonhoitajat nykyaikaan videopeleillä / Uutiset / pelaaja.fi

Kirjastonhoitajat nykyaikaan videopeleillä

27.06.2007 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
16

Korkeakoulujen kirjastonhoitajat saivat erikoisen neuvon American Library Associationin kokoontumisessa Washingtonissa: ”Pelatkaa videopelejä.”

Paikalla esiintyneiden puhujien mukaan kirjastonhoitajien ja opiskelijoiden välinen kulttuuriero on kasvamassa niin suureksi, että kirjastojen tehokkuus opiskelun apuna on laskussa. Kirjastonhoitajien tulisi siis opetella ”digitaalisiksi alkuasukkaiksi”, jotka osaavat opettaa opiskelijoille sujuvaa tiedonhakua.

Korkeakoulutukseen liittyviä uutisia kokoavan Inside Higher Ed -sivuston mukaan kokoontumisessa suositeltiinkin, että kirjastonhoitajat pelaisivat yleensäkin runsaasti videopelejä ja kokoontuisivat työajan jälkeen tietokoneilleen yhteisiin moninpelitapahtumiin.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

No niin, siitä vaan kirjastonhoitajat pelaamaan. Tiedä siitä sitten miten tämä toimii mutta hyvä että edes jotain tehtiin tällekkin asialle.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

miten se pelaaminen vaikuttaa siihen tiedonhakuun? :D Parempi vaihtoehto olisi käyttää joka tilanteessa googlea kun joku kysyy jotain... Ensiksi opettelisivat tietysti kaikki haun erikoismerkit/lisäkoodit.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Ihan kiva idea sillain kokoontua yhdessä pelaamaan ihan huvinvuoksikin ja jos siitä vain suinkin on hyötyäkin tiedon/muun työnteon kannalta,niin ei se pahastakaan ole.

Käyttäjän DNEpasiip kuva
DNEpasiip

Tarkoittivat: "Laskeutukaa heidän tasolleen jotta opiskelijat ymmärtävät teitä" ? :P

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ööh mitä ne oppii pelejä pelaamalla?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Puuh, keksisivät jotain uutta. Itsekin olen kohta kolme vuotta kirjastossa duunissa ollut ja järjestänyt useitakin pelitapahtumia kollegoiden kesken...

Käyttäjän Tarkkis kuva
Tarkkis

"Puuh, keksisivät jotain uutta. Itsekin olen kohta kolme vuotta kirjastossa duunissa ollut ja järjestänyt useitakin pelitapahtumia kollegoiden kesken…" niin tämä oli siis meikäläiseltä.

Käyttäjän Atezki kuva
Atezki

No jaa. En oikein ymmärrä mitä he saavuttavat pelaamalla pelejä. Eikö joku tiedonhaku koulutus auttaisi paremmin. Mutta on silti hauska näky, jos joku vanha mummo, joka on kirjastonhoitaja joutuisi pelaamaan pelejä.

Käyttäjän Grond kuva
Grond

Joo, täällä yksi lisää joka ei nyt oikein ymmärrä mikä tässä oli pointti. Pelaaminen, tiedonhaku? Näihin voisi laittaa linkin alkuperäiseen uutiseen (siis nimenomaan uutiseen, ei vain saitin etusivulle).

Käyttäjän Serious Sam kuva
Serious Sam

Giles rulez!