Kissamaista seikkailtavaa ja saatavilta poistuvaa pelattavaa – tässä viikon suurimmat uutiset / Uutiset / pelaaja.fi

Kissamaista seikkailtavaa ja saatavilta poistuvaa pelattavaa – tässä viikon suurimmat uutiset

1.08.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
kohokohdat 2021, Annapurna, Outer Wilds, Starbase, Activision Blizzard

Heinäkuu on vaihtunut elokuuhun ja se tapahtui muun muassa tiedoilla uuden sukupolven konsoleiden menekistä sekä satsilla indiepelijulkistuksia. Pari kappaletta pelejä on poistumassa syksyn myötä myös saatavilta, eikä edellisviikolla käynnistynyt keskustelu Activision Blizzardin työoloista ottanut ainakaan rauhoittuakseen.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella oheisesta lisää viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Taivasräiskintää, kissaihmisten unelmaseikkailu ja lisää Outer Wildsia! Tämä kaikki paljastui Annapurna Interactive Showcase -tykityksessä

Indiejulkaisija Annapurna Interactive teki torstai-iltana ison joukon paljastuksia osana omaa ensimmäistä Showcase-verkkolähetystään. Joukkoon mahtui niin täysin uusien pelien esiinmarsseja, jo tiedettyjen nimikkeiden laajempaa esittelyä kuin julkaisupäiviä.

Lue koko uutinen

- Stray menee heti ostoon! -HostileRaccoon

- Harvinaisen kova striimi. Melkein kaikki pelit on mielenkiintoisia. -Refloni


Forza Motorsport 7 vedetään pois myynnistä ja Dr. Mario World lopetetaan

Pelitkään eivät ole ikuisia, mistä muistuttivat tällä viikolla niin Microsoft kuin Nintendo. Microsoftin osalta jälleen yksi Forza-peli on katoamassa latausmyynnistä, joskin sen pelaaminen on tulevaisuudessakin mahdollisuutta, mikäli pelin on ehtinyt hankkia ennen digikatoa. Nintendo puolestaan laittaa täyden stopin mobiilipeli Dr. Mario Worldille, jota ei syksyn jälkeen voi pelata enää alkuunkaan.

Lue koko uutinen (Forza Motorsport 7, Dr. Mario World)

- Kun jopa Dr. Mario joutuu pistämään hanskat naulaan koronan edessä, niin kaikki toivo on todella menetetty... -Sundance Kid


Seuraava suuri PS5-järjestelmäpäivitys lähestyy – M.2 SSD -tuki vihdoin tulossa käyttöliittymäviilausten ohella

Mahdollisuus laajentaa PlayStation 5:n sisäistä tallennuskapasiteettia M.2 SSD -levyllä on lipumassa hiljalleen pelaajien ulottuville. Uusi päivitys on tuotu jo ensimmäisten testiin betakuosissa tuoden mukanaan mahdollisuus lisätä PS5:een vihdoin oma ylimärääinen M.2 SSD -levy.

Samalla on vahvistunut, että PS5 on ylittänyt kymmenen miljoonan myydyn kappaleen rajan. Ratchet & Clankin, Returnalin ja MLB The Show 21:n menekki valottui sekin. Samaan aikaan Xbox Seriesin myynnin hehkutetaan olevan yhä myös vauhdikkaalla tolalla.

Lue koko uutinen

- Vielä kun sais itse konsolin. Tässä n. 7kk odottelua takana. -Smiling Nik

- Astrobot myynyt myös siis kymmenen miljoonaa :P -Diiiibbsss


Elokuun Games with Gold -pelit paljastuivat – myös PlayStation Plus -tarjonta vahvistettiin

Alkaneen kuun Games with Gold- ja PlayStation Plus -anti on lyöty taas lukkoon. Xbox-puolella aikaa viedetään tällä kertaa muun muassa värikkään tasoloikan ja synkemmän ruoskan viuhuttelun parissa, kun taas PlayStation-maailmassa soditaan kasvien ja zombien välillä sekä pelaillaan vähän tennistä.

Lue koko uutinen


Yli 1500 Activision Blizzard -työntekijää allekirjoitti yhtiön johdon toimet tuomitsevan kirjeen

Activision Blizzardin työntekijät ovat tuominneet jyrkästi yhtiön johdon kommentit äskettäin julki tulleen oikeuskanteen jälkeen. Yli 1 500 Activision Blizzardin työntekijän kerrotaan allekirjoittaneen yhtiön johdolle alkuviikosta toimitetun kirjeen, jossa viitataan johdon ja Activision Blizzardin päälakimiehen Frances Townsendin lausuntoihin. Niissä julkitulleiden syytösten todettiin esittävän vääristelevän kuvan studion nykyisestä tilanteesta.

Sittemmin viikon aikana myös joukko Ubisoftin työntekijöitä nousi Activision Blizzardin työväen tueksi. Ulosmarssi järjestettiin sekin Activision Blizzardin sisällä protestina tapahtumille.

Lue koko uutinen

- Activisionin boikotoiminen on helppoa. Silti harmittaa, että sillä on Crash ja Spyro panttivankina. -Luffymcankka

- Hyviä pelejä hirviömäiseltä julkaisijalta; sääliksi käy tosiaan niitä pelistudioita, joiden pelit roikkuvat moisen talutusnarussa. -mecha_no_maniac


Kasariklassikko palasi ilmaisena mobiilipelinä – Contra Returns on nyt saatavilla maailmanlaajuisesti

Uusi Contra-peli on löytänyt tiensä maailmanlaajuisesti Android- ja iOS-laitteille. Ilmaiseksi pelattava teos on Konamin ja Tencentille kuuluvan TiMi Studion yhteistyöhanke, joka tottelee nimeä Contra Returns.

Lue koko uutinen


End of Dragons jatkaa verkkoroolipelisuosikkia – Guild Wars 2:n seuraava suurlaajennus esiteltiin

Yhdeksänvuotias verkkoroolipeli Guild Wars 2 vastaanottaa kolmannen suuremman laajennuksen helmikuussa 2022. Laajennus on End of Dragons, jota on uuden julkaisuikkunan myötä esitelty nyt myös tarkemmin tuoreen animaatiotrailerin ja ensimmäisten konkreettisempien yksityiskohtien merkeissä.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – suuri suomalainen avaruusseikkailu ja historiallista oikeutta

Melkoisen vauhdikas peliviikko auttoi meitä jättämään heinäkuun taakse. Kotimaisesta näkökulmasta iso tapaus odotti tietenkin torstaina Frozenbyten verkkopeli Starbasen saatua vihdoin varhaisjulkaisunsa, mutta yhtälailla pelattavaa tarjosivat muun muassa kokonaan uusi The World Ends with You -peli, Ace Attorney -sarjan esiosakokoelma ja kyberpunkräiske The Ascent. Skyrim-modina syntynsä saanut mysteeriseikkailu The Forgotten City itsenäistyi sekin omaksi pelikseen ja kolme ensimmäistä Final Fantasya saivat uuden Pixel Remaster -käsittelyn.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja muita julkaisupäiviä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja