Klassikkopelisarja X-COMista tekeillä suomalainen historiikki – tukeminen nyt mahdollista

Juho Kuorikoski on työstämässä seuraavaksi tietokirjaa X-COM-sarjan historiasta. Myös kyseinen kirjanen rahoitetaan Mesenaatin kautta.

12.12.2015 00:43

Vaasalaistoimittaja Juho Kuorikoski on aikeissa kynäillä lisää peliaiheista kirjallisuutta suomalaisten lukijoiden kummasteltavaksi. Tällä viikolla Kuorikoski käynnisti jo järjestyksessään kolmannen joukkorahoituskampanjansa kotimaisessa Mesenaatti-palvelussa tuodakseen maailmaan vielä kirjan nimeltä X-COM – Tietokonepelien klassikot.

Kuorikoskin uuden kirjan on tarkoitus uppoutua UFO: Enemy Unknown -tietokonepelistä syntynsä saaneen X-COM-sarjan historiaan ja tutkiskella samalla myös X-COM-peleille tehtyjä henkisiä jatko-osia. Kirjan sisältö perustuu vahvasti tekijähaastatteluihin, minkä lisäksi siihen on kirjoittamassa esipuheen Pelit-lehdestä tuttu Niko Nirvi.

Jo aikaisemmin Kuorikoski on vastannut myös sekä suomalaisia pelejä käsitelleen Sinivalkoisen pelikirjan että myös seikkailupeliklassikoita tutkiskelleen Suuret seikkailupelit -kirjan tekemisestä. Myös ne rahoitettiin Mesenaatin kautta.

Voidakseen saada kirjansa luotua, kaipaisi Kuorikoski Mesenaatin kautta joukkorahoitustukea minimissään 5 000 euron edestä. Jos summa saadaan kuitenkin kohoamaan vielä aina kymppitonniin asti, saadaan kirjasta hieman tuhdimpi sekä näyttävämpi kokonaisuus ja voidaanpa sen painosmäärääkin samalla kasvattaa.

Lisätietoja X-COM – Tietokonepelien klassikot -kirjasta voi haeskella Mesenaatista.

Lisää luettavaa