Klassikkosarja System Shock palaa Deus Ex -luojan ohjaamana

Kehittäjälegenda Warren Spector tekee paluuta pelinkehityksen pariin System Shock 3:n ohjaajana.

18.2.2016 17:02

Deus Exin, Thiefin, Ultima Underworldin ja System Shockin kaltaisia pelisarjoja luomassa ollut Warren Spector on palaamassa kaupallisten pelien kehittämisen maailmaan. Bostonilainen pelistudio OtherSide Entertainment on ilmoittanut napanneensa miehen riveihinsä ohjaamaan hiljattain vahvistetun System Shock 3:n kehitystä ja auttamaan samalla myös joukkorahoitetun Underworld Ascendantin viimeistelyssä.

Jo aiemmin Spector on toiminut OtherSiden luovana neuvonantajana ja hänellä on ollut paljon historiaa myös varsinkin OtherSide Entertainmentin perustajan Paul Neurathin kanssa. Päätoimisesti Spector on viimevuosina tehnyt töitä kuitenkin Teksasin yliopistolla pelinkehitykseen keskittyvän Denius-Sams Gaming Academy -ohjelman vetäjänä. Spector ei siirrykään vielä aivan välittömästi työskentelemään päätoimisesti OtherSiden kanssa, vaan ensin hän on saattamassa päätökseen tämänhetkisen lukukautensa.

– Olen rakastanut työtäni opiskelijoiden parissa Denius-Sams Gaming Academyn vetäjänä. Kun sain kuitenkin tilaisuuden tuoda Underworld Ascendantin henkiin ja vaikuttaa jälleen System Shock -universumin kiemuroihin, en yksinkertaisesti voinut kieltäytyä, Spector kommentoi uransa seuraavaa askelta.

Viimeksi Spector julkaisi uuden pelin vuonna 2012 saatuaan valmiiksi Epic Mickey 2:n. Spector siirtyi nopeasti akateemisemman elämän pariin, kun Disney lopulta sulki hänen Junction Point -studionsa vuonna 2013.

Lähde: OtherSide Entertainment (Facebook)

Lisää luettavaa