Codemasters on julkistanut virallisesti F1 2013:n. Sekä PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle matkaava uusin Formula 1 -peli saadaan kauppoihin syksyllä.

F1 2013 tarjoaa pelaajille odotetusti mahdollisuuden ajaa kilpaa tuoreimmilla Formula 1 -säännöillä, -kuskeilla, -talleilla ja -radoilla. Tänä vuonna mukana nähdään kuitenkin myös niin sanottua Classic-sisältöä, joka päästää pelaajat 1980-luvulta tutun viiden auton ja kymmenen kuskin kimppuun muutamassa erilaisessa pelimuodossa. Pari klassista rataakin (Circuito De Jerez, Brands Hatch) on isketty mukaan.

Klassikkoteeman myötä F1 2013 saapuu kauppoihin kahtena versiona. Näistä perinteinen versio pitää sisällään kaiken edellä mainitun, kun taas Classic Edition -nimeä kantava kokonaisuus laajentaa klassikkohenkeä entisestään. Kyseisen erikoisversion ostajat saavat koettavakseen kuusi 90-luvun autoa, lisää klassisia kuskeja sekä Imola- ja Estoril-radan.

Kukin pelin vanhoista menopeleistä edustavat joko Ferraria, Lotusta tai Williamsia. Kyseisten kiesien on lisäksi kerrottu toimivan ajettavuudeltaan hieman eri tavoin kuin tuoreemmat formulat.

Muilta osin F1 2013 laajentaa aiemmassa osassa nähtyä tutoriaalimaista Young Driver Testia ja tuo takaisin Grand Prix -pelitilan. Tallentaminen puolestaan hoituu jatkossa paremmin kesken kisaviikonloppujen.

Ohessa parit videot.

Lähde: Codemasters, Eurogamer

Lisää luettavaa