Klassisen EverQuest-massiiviroolipelisarjan uusin osa on peruttu

EverQuest Next ei tule koskaan saamaan julkaisua. Pelisarjan kehittäjä Daybreak Game Company on nyt vahvistanut asian todeten, ettei pelistä tullut koskaan hauskaa kokemusta.

11.3.2016 23:59

Maailman tunnetuimpien ja pitkäikäisimpien massiiviroolipelisarjojen joukkoon lukeutuvan EverQuestin uusin osa peruttu. Pelisarjasta nykyisin vastuussa oleva Daybreak Game Company ilmoitti perjantaina, että se on päättänyt lopettaa EverQuest Nextin kehityksen siitä yksinkertaisesta syystä, ettei sitä ollut hauska pelata.

– Tiedämme, että teillä on korkeat standardit, mitä tulee Norrathin maailmaan, ja niin on myös meilläkin. Viimeisimmässä katselmuksessamme jouduimmekin kohtaamaan sen todellisuuden, ettei EverQuest Next täyttäisi meidän ja kaikkien teidän odotuksia, Daybreakin johtaja Russel Shanks summasi.

EverQuest Next paljastettiin virallisessa kuosissa vuonna 2013 ja siitä maalailtiin alusta asti varsin kunnianhimoista projektia. Peliin luvattiin muun muassa tuhottavissa olevaa vokselipohjaista maailmaa, mikä ei todellakaan ole mikään pieni juttu toteuttaa massiiviroolipeliin. Myös muun muassa pelissä tapahtunutta liikkuvuutta yritettiin monipuolistaa ja vapauttaa merkittävästi sarjan aiemmista osista.

Everquest Nextista irtautunut rakentelukokemus Landmark jatkaa sen sijaan vielä olemassaoloaan. Daybreakilla onkin tänään perjantaina sopivasti luvattu, että early access -vaiheessa tähän mennessä ollut peli on saamassa virallisen julkaisunsa vielä myöhemmin keväällä.

Nextin peruuntumisilmoituksen yhteydessä Daybreak on vakuutellut, että EverQuest-sarja ja sen tulevaisuus ovat edelleen tärkeitä asioita yhtiölle. Se ei ole kuitenkaan antanut erityisempää vihiä sen suhteen, mihin yhtiö on tarkalleen siirtämässä katseensa Nextin jälkeen. Sen sijaan se on lähinnä muistuttanut, että alunperin 17 vuotta sitten julkaistu ensimmäinen EverQuest ja sitä viitisen vuotta myöhemmin seurannut EverQuest 2 -jatkavat eloaan edelleen vahvoina. Molemmat peleistä saivatkin itse asiassa vasta viime vuonna uudet laajennukset.

Lähde: Daybreak Game Company (1), (2)

Lisää luettavaa