Klassiset 90-luvun Disney-tasoloikat julkaistiin uudelleen latausmuodossa

GOG.comin klassikkopelitarjonta on kasvanut taas mielenkiintoisilla nimikkeillä kuuluisten 16-bittisten Disney-tasoloikkien saavuttua kaupan valikoimiin.

6.8.2016 01:23

Virgin Interactiven 90-luvulla maailmaan tuoma legendaarinen Disney-pelikolmikko Lion King, Aladdin ja Jungle Book ovat saaneet uuden elämän markkinoilla. Kuluvalla viikolla kukin kolmesta pelistä saapui ensimmäistä kertaa saataville ladattavassa muodossa pc-pelikauppa GOG.comiin, josta ne ovat napattavissa joko noin kymmenen euron kappalehintaan tai sitten reilun 20 euron yhteispakettina.

GOG-kauppapaikalle tuttuun tapaan kukin peleistä on päivitetty toimimaan pääosalla nykykoneista, mutta noin muuten niiden pitäisi olla samanlaisia kuin 20 vuotta sitten. Pelien saapuminen GOGiin on ollut mahdollista tietysti Disneyn yhteistyöllä, minkä voimin joukko klassisia LucasArts-pelejä teki aikoinaan myös latausdebyyttinsä kyseisessä palvelussa.

Huomioida kannattaa, että juuri julkaistu Virginin Aladdin-peli on eri kuin Super Nintendolle aikoinaan samahkoihin aikoihin saatu toinen Aladdin-seikkailu. Kyseisen pelin työsti kasaan Capcom ja sen ohjaajana toimi myöhemmin Resident Evilia luomaan lähtenyt Shinji Mikami. Myös kyseinen peli painottuu tasohyppelyyn, mutta siihen yhtäläisyydet samaa aihealuetta käsittelevien tuotosten välillä aikalailla sitten jäävätkin.

Lähde: GOG.com

Lisää luettavaa