Klassiset Sega Mega Drive -pelit ovat nyt virallisesti modattavissa pc:llä

Sega tukee Steamissa nyt virallisesti Mega Drive -klassikoiden modaamista, mitä pelaajat ovat päässeet aiemmin harrastamaan lähinnä hieman hämärämmissä olosuhteissa.

29.4.2016 12:32

Sega on ottanut mielenkiintoisen askeleen eteenpäin pc:llä klassikkopeliensä suhteen. Legendaarinen peliyhtiö lanseerasi torstaina Steamissa uudistetun Sega Genesis & Mega Drive Classics -sovelluksen, jonka siivittämänä kaikki Steamista kyseisellä sovelluksella pelattavissa olevat noin 50 Mega Drive -peliä ovat saaneet samalla myös virallisen tuen Steam Workshopille.

Workshop-tuen myötä Sega on avoimesti rohkaisemassa pelaajia tekemään muokkauksia klassisiin peleihinsä, mitä innokkaat retrohakkerit ovat aiemmin joutuneet tekemään lähinnä huomattavasti epävirallisemmissa olosuhteissa. Segan päätös asettaakin klassikopelit nyt mielenkiintoiseen tilanteeseen, sillä tukemalla pelimuutosten tekemistä ja levittämistä nämä niin sanotut ROM-hackit voivat nyt saavuttaa potentiaalisesti suuremman yleisön pelaajien keskuudessa. Tämä vuorostaan voi auttaa kasvattamaan pelaajien kiinnostusta myös Steamissa myytäviä Mega Drive -klassikoita kohtaan.

Jo ensialkuun monet pelaajat ovat tuoneet Steamiin asti saataville varsinkin klassikkopelien ulkoasua muokkaavia modeja, mutta syvemmällekin on menty. Sonic 3 Complete tarjoaa esimerkiksi erinäisiä viilauksia ja bugikorjauksia vanhaan tasoloikkaklassikkoon, kun taas yhden muokkauksen pitäisi muuttaa ensimmäisen Sonic-pelin täysin toiseksi Mega Drive -peliksi, Contra: Hard Corpsiksi. Nähtäväksi jääkin, miten Sega ja Steam ovat reagoimassa jälkimmäiseksi mainittuihin luomuksiin (Päivitys: Hard Corps on nyt poistettu Workshopista).

Sega Genesis & Mega Drive Classicsin julkaisun kunniaksi Sega tarjoaa parhaillaan Mega Drive -pelejään ostettavaksi Steamista 66 prosentin alennuksella.

Lähde: Sega, Polygon

Lisää luettavaa