Klassisia strategianimikkeitä siirtymässä World of Tanks -kehittäjän omistukseen

Wargaming.net on pyrkinyt haalimaan oikeudet niin Total Annihilationiin kuin myös Master of Orioniin pian sen jälkeen, kun yhtiö osti haltuunsa Gas Powered Gamesin.

22.7.2013 20:22

Valkovenäläinen pelitalo Wargaming.net on todennäköisesti omistamassa pian sekä Master of Orionin että Total Annihilationin oikeudet. Firma on ottanut osaa yhdysvaltalaisen Atari Inc -yhtiön varoja myyvään huutokauppaan ja tehnyt korkeimman tarjouksen kyseisistä pelinimikkeistä.

Hankintayritykset ovat mielenkiintoisia siihen nähden, että Wargaming osti itselleen viime helmikuussa juurikin Total Annihilationin avainkehittäjänä toimineen Chris Taylorin perustaman Gas Powered Games -pelistudion. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tiedossa, millaisia suunnitelmia World of Tanksin luojilla on strategiasarjojen varalle.

Samaisessa huutokaupassa Galactic Civilizationsista muun muassa tunnettu Stardock tarjosi Star Control -sarjasta suurimman summan. Sniper Elite -sarjan kehittäjä Rebellion vastaavasti näyttää saavansa haltuunsa niin Battlezonen kuin myös Moonbase Commanderin.

Muita nyt kaupaksi todennäköisesti meneviä satunnaisempia nimikkeitä olivat niin Epic Gearin nappaama Backyard Sports kuin myös Humongous, FattyBear’s Birthday Surprise ja Math Gran Prix, jotka on haalimassa itselleen julkaisija nimeltä Tommo.

Tarjoukset viedään tuomioistuimen hyväksyttäväksi heinäkuun 24. päivä.

Atarin yhdysvaltalaisosasto hakeutui yrityssaneeraukseen kuluvan vuoden tammikuussa pyrkimyksenään päästä irti ranskalaisesta Atari SA -emoyhtiöstään. Se pyrkikin alkujaan etsimään itselleen kunnolla ostajaa, mutta päätyi lopulta hakemaan sarjoilleen yksittäin hankkijoita tarjouksien jäätyä nihkeiksi.

Jo aikaisemmin tänä vuonna Atari on kaupannut eteenpäin ainakin Silverin ja Desperadosin oikeudet Nordic Gamesille, kun taas klassikkoseikkailu Outcast päätyi takaisin alkuperäisten luojiensa käsiin.

Lähde: Scribd, Joystiq, Polygon

Lisää luettavaa