Knockout City on marraskuun PlayStation Plus -ilmaispeli – lue arvostelu! / Uutiset / pelaaja.fi

Knockout City on marraskuun PlayStation Plus -ilmaispeli – lue arvostelu!

3.11.2021 // Kirjoittanut: Toimitus
0
Knockout City on marraskuun PlayStation Plus -ilmaispeli – lue arvostelu!

Arvostelu on uudelleenjulkaistu alkuperäisessä muodossaan osana kaupallista yhteistyökampanjaa PlayStationin kanssa.

Sonyn PlayStation Plus -verkkopalvelun jäsenille suunnatut marraskuun ilmaispelit ovat saapuneet ladattaviksi. Marraskuun PlayStation Plus -peleihin lukeutuu PS4:n ja PS5:n Knockout City -peli, jonka Pelaaja-lehden taannoisen arvostelun voi lukea ohesta. Knockout Cityn lisäksi PS Plus -jäsenten marraskuun ilmaispeleihin lukeutuvat myös First Class Trouble (PS4, PS5) sekä Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning (PS4).

Tässäkö vuoden verkkopelihitti?

Yksi alan miellyttävimmistä ilmiöistä on yllättävä peli, joka menestyy kiinnostavan ja toimivan konseptinsa ansiosta. Vuoden 2015 yllätyshitti Rocket League on voimissaan vielä tänäkin päivänä, ja viime vuonna pelimaailman valloitti jo parin vuoden ikään ehtinyt Among Us. Tämän vuoden yllättäjän viitan saattaa hyvinkin ottaa harteilleen Velan Studiosin Knockout City.

Monien muiden hittipelien tapaan myös Knockout City perustuu varsin yksinkertaiseen perusideaan, sillä se on kaikkien tuntemaa polttopalloa verkkotoiminnalla höystettynä. Pelaajat asettuvat toisiaan vastaan pienissä tiimeissä ja paiskovat palloja vastapuolta päin. Heittoja ei tarvitse edes tähdätä, sillä tähtäys lukittuu kohteeseen täysin automaattisesti niin konsoleilla kuin tietokoneellakin. Yksinkertaisemmaksi idea ei juuri voi muuttua.

Yksinkertaisuus on kuitenkin osittain harhaa. Automaattitähtäyksestä huolimatta palloja voi heittää useilla tavoilla, ja kierrepalloilla voi hämätä vastapuolta ja ohittaa tiellä olevia esteitä. Heittoa virittämällä pallon voi paiskata täydellä voimalla vastustajaa kohti, mutta toisinaan laiskasti ilman halki leijaileva pallo on vaarallisempi kuin raketin lailla sinkoutuva kuula. Pelivälineestä voi ottaa kopin oikea-aikaisella napinpainalluksella, mutta toisinaan on turvallisempaa vain syöksähtää pois tieltä tai paeta nurkan taakse. Nopeatempoisten otteluiden pelituntuma on suorastaan erinomainen.

Knockout City -arvostelu

Kaksintaistelut ovat usein kutkuttavaa kissa ja hiiri -leikkiä, jossa pelaajat kopittelevat pallojaan ja yrittävät yllättää vastustajaa heittoja muuntelemalla. Yhteistyö on menestyksen salaisuus, sillä tiimikavereiden välillä syöttäminen virittää palloon tehoa ja voi avata yllättävän heittokulman vastustajaa päin. Lisäksi monta samanaikaista heittoa on aina vaikeampi väistää tai ottaa kiinni. Peli tarjoaa kuitenkin tilanteessa kuin tilanteessa työkalut selviytymiseen jopa yksin kolmea vastaan, vaikka vaikeustaso kasvaakin epäsuhdan myötä.

Myös Ultimate-heitot avaavat mahdollisuuksia yhteistyöhön. Tiimikaverin voi virittää aluevahinkoa aiheuttavaksi pommiksi tai heittää kertalaakista vastustajan tyrmäävänä pallona. Ultimate-heitoissa voi hyödyntää myös pelikentän pomppulevyjä, joiden avulla ilmasta tippuvan iskun rajallista kantamaa voi jatkaa periaatteessa koko kentän leveydeltä.

Knockout City -arvostelu

Ensimmäisen 25 tason edestä ilmaiseksi tarjolla oleva Knockout City tarjoaa polttopalloilun ohella tietysti mahdollisuuksia esitellä omaa tyyliään kanssapelaajille. Kampauksia, asusteita, tehosteita, tanssiliikkeitä, silmälaseja ja liidokkeja voi avata pelaamalla tai oikealla rahalla. Fortnitea, 50-luvun retroa ja futurismia yhdistelevä erikoinen tyyli ei kuitenkaan sytytä. Ilme on teknisesti kelvollinen, mutta mikään tarjolla olevista kustomointivaihtoehdoista ei vain osu omaan makuuni.

Kosmeettisten puutteiden ohella Knockout City kaipaisi lähinnä pientä hienosäätöä varsinaisen ydinkonseptin ympärille. Valikoiden suoraviivaistaminen, paremmat tilastot ja tilanneuusinnat olisivat pieniä korjauksia, joilla kokemus olisi vieläkin sujuvampi. Pienistä puutteista huolimatta Knockout Cityssä on ehdottomasti ainekset vuoden verkkopelihittiin.

9/10

Kehittäjä: Velan Studios
Julkaisija: Electronic Arts
Julkaisuvuosi: 2021
Arvostelija: Jukka Moilanen

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja