Koe NES- ja SNES-pelien parhaita hetkiä pian Amiibojen avulla / Uutiset / pelaaja.fi

Koe NES- ja SNES-pelien parhaita hetkiä pian Amiibojen avulla

17.02.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Kaikkiaan 5,7 miljoonaa Amiibo-figuuria toimitettiin viime vuonna jälleenmyyjien käsiin, Nintendon tuorein talousraportti vahvistaa. Tarkalleen ottaen Amiibo-väestöstä 63 prosenttia on matkannut Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, kun taas Euroopasta löytyy kaikkiaan 23 prosenttia kaikista maailman Amiiboista.

Tyytyväisenä Amiibojen saamaan alkuvauhtiin Nintendo onkin paljastanut jälleen muutamia lähitulevaisuudessa siintäviä Amiibo-suunnitelmiaan. Alkuvuodesta yhtiön aikeena on julkaista Wii U:lle ilmainen sovellus, jossa pelaajat voivat Amiibo-hahmoilla aktivoida pelattavaksi erilaisia NES- ja SNES-pelien "korostettuja kohtauksia" rajoitetuksi ajaksi. Aikeena Nintendolla on myös jossain vaiheessa tuoda markkinoille Amiibo-kortteja, jotka uudesta muodostaan huolimatta vastaavat toiminnallisuuksiltaan Amiibo-figuureja.

3DS:n Amiibo-lukijan on senkin määrä tulla tänä kesänä kauppoihin. Toki mikäli hallusta löytyy jo jompi kumpi uusista 3DS-malleista, löytyy niistä valmiiksi tuki Amiibojen lukemiseen tarvittavalle NFC-teknologialle, eivätkä ne näin ollen tarvitse enää lukijaa kaverikseen.

Ensimmäinen satsi Amiibo-figuureja tuotiin kauppoihin marraskuussa. Nintendon jakamien tietojen mukaan kaikkein eniten maailmalla liikkuu tällä hetkellä Link-figuureja Marion ja Pikachun ollessa kutakuinkin seuraavaksi yleisimmät hahmot. Listan suosituimmista kuluttajille asti myydyistä Amiiboista voi katsastaa ohesta.

Myös uusien 3DS-mallien myynneistä on jaettu jo ensimmäisiä varhaisia lukuja. Viime viikolla lännessä julkaistujen mallien on kerrottu ylittäneen sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa 150 000 myydyn kappaleen rajan.

Samoihin aikoihin julkaistua The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D:tä on vuorostaan myyty Yhdysvalloissa nyt reilut 300 000 kappaletta ja Euroopassa reilut 200 000 kappaletta. Nintendon statistiikkojen mukaan uusvanhan Zeldan alkumyyntivauhti on ollut hieman vauhdikkaampaa kuin mihin The Legend of Zelda: A Link Between Worlds aikoinaan julkaisussaan kykeni.

Lähde: Nintendo, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Malone kuva
Malone

Tuo Amiibo-touhu taitaa olla Nintendon seuraava rahasampo. Sinänsä hyvä juttu, kun katsoo WiiU:n myyntejä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Kuinka monta kertaa vielä jakelevat vanhimpia nimikkeitä palasina? Ovat jo tuota harjoittaneet useassa tilanteessa ja jopa tehneet kokonaisen pelin idean pohjalta. Ei tietenkään kaupanpäällisestä lisäroskasta kannata valittaa, silti.
Kortit tosin kuulostavat siltä, että ovat niille jotka haluavat peleistä toiminnallisuudet mutta eivät välitä kerätä muovihärpäkkeitä, joka taas kuulostaa enemmän kuin hyvältä, mutta sitten pitää kyllä olla hintakin järkyttävän paljon alempana.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Miten olis NES Remixit levyllä myös Eurooppaan. Ei voi importatakaan, kun vehje on aluelukittu.

Käyttäjän Samu kuva
Samu

Jos ne kortit maksaa jotan vitosen kipale, ostan kaikki Pokemonit ja Iken...

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Johtuukohan Linkin myynnit siitä, että sen avulla sai Hyrule Warriorsiin avattua mainion Spinner-aseen?

Nostoja