Kohta jytisee! Kulttisarja Taiko no Tatsujin tuodaan viimein Eurooppaan

Taiko Drum Masterinakin tunnettu Taiko no Tatsujin on viimein tulossa Eurooppaan, joskaan ei välttämättä vieläkään fyysisenä.

27.7.2018 22:46

Bandai Namcon rytmipelisarja Taiko no Tatsujin on tekemässä ensimmäistä kertaa virallisesti tuloaan Eurooppaan omana pelinään. Myös Taiko Drum Masterina tunnettu sarja nähdään täällä puolella maailmaa vielä sekä PlayStation 4:llä että Switchilla marraskuun 2. päivän koittaessa.

PlayStation 4 -versio pelistä kantaa nimeä Taiko no Tatsujin: Drum Session, kun Switch-versio on ristitty Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Funiksi. Molemmat tarjoavat yli 70 biisillä varustettua rummutettavaa, joskin hieman erilaisilla ominaisuuksilla. Switchilla oma erikoisuutensa on mahdollisuus käyttää Joy-Con-ohjaimia rumpukapuloina ja pelata maksimissaan neljän pelaajan voimi Party-tilassa. PS4-versio on vuorostaan kilpailullisempi esimerkiksi omalla Ranked-verkkotilallaan.

Osa pelien musiikkitarjonnasta koostuu muun muassa Dragon Ball Z:sta, Neon Genesis Evangelionista, Frozenista ja Super Mario Odysseysta tutuista kappaleista.

Harmittavana yksityiskohtana ainakin PlayStation 4 -versio julkaistaan Euroopassa vain digitaalisena. Voi siis olla, ettei Namco ole aikeissa tuoda tänne myöskään pelin omia fyysisiä rumpuohjaimia, vaan pelaaminen täytyy hoitaa perusohjaimen nappuloiden voimin.

Taiko no Tatsujin -sarjan historia yltää aina vuoteen 2001, ja se on erityisesti niittänyt mainetta kolikkopelinä. Pelin erikoisuutena ovat olleet jykevää tekoa olevat fyysiset rummut, joiden paukuttaminen tahdissa käy iloisen pelaamisen ohella hyvin vaikkapa treenaamisesta ja stressin purkamisesta.

Lähde: Bandai Namco, PlayStation Blog

Lisää luettavaa