Kojima ja analogiat / Uutiset / pelaaja.fi

Kojima ja analogiat

20.06.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
7

Metal Gear Solid -sarjan kantava voima Hideo Kojima on kommentoinut jälleen kerran seuraavan sukupolven konsoleita. Tällä kertaa vältytään kuitenkin japanilaisia pelialan merkkihenkilöitä kiehtoneilta ravintola- ja ateriavertauksilta – nyt puhutaan elokuva- ja tv-termein.

Kojima rinnasti PlayStation 3:n, Xbox 360:n ja Wiin elokuvateatteriin, dvd-formaattiin ja televisioon.

Kojiman mukaan PS3 on niille, jotka haluavat nähdä elokuvansa THX- ja Dolby 5.1-äänin, eikä korkea hinta haittaa heitä. Xbox 360:n herra MGS rinnastaa dvd-laitteistoon:

– 360 on niille, jotka eivät tiedä minkä elokuvan he haluavat nähdä, joten he menevät kauppaan ja yrittävät löytää jotain hyvää.

– Wii on kuin televisio. Se on paikallaan, kun et tiedä mitä haluat, mutta haluat että sinulla on vaihtoehtoja.

Kojima uskoo, että kolme konsolikuningasta eroavat toisistaan merkittävästi, eikä päällekkäisyyksiä juurikaan ole. Ihmiset, jotka pitävät elokuvista, katsovat myös tv:tä – ja ihmiset, jotka pelaavat PS3-pelejä, pelaavat myös Wiillä.

Pelinkehittäjien pitää Kojiman mielestä olla kuitenkin nopeita. Hän käyttää tästä tilanteesta seuraavanlaista vertauskuvaa:

– Emme voi odottaa kauaa pannaksemme television päälle. Tämän lisäksi ohjelmien pitää olla riittävän monipuolisia, että katsojat pysyvät tyytyväisinä. Se eroaa elokuvateatterien tarjonnasta, jonka pitää olla kaikin puolin korkeaa tasoa.

Esitetyt vertauskuvat eivät ole kovin selkeitä, mutta on hauska lukea, miten peligurut hahmottavat konsolipelien kentän.

(Kuvan hahmo ei ole Hideo.)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

"(Kuvan hahmo ei ole Hideo.)"

Repesin.

Käyttäjän migge kuva
migge

"Wii on kuin televisio."

Tähän tekisi mieli sanoa että äijähän on nero..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Jos minä haluan nähdä hyvän leffan THX:ä tai Dolby 5.1. Menen kyllä teatteriin. Kotiin ei saa sellaista tunnelmaa, joka Leffateatterissa on. Ei sitten millään. Vaikka hyllyssä on kunnon kotiteatteri vehkeet. Pelaan XO360.a ja tilauksessa on Wii. PS3, jää toistaiseksi kauppaan. Kojima onkin Pleikkari miehiä. Eli eipä ollut neutraali kommentti. Jokseenkin odotettavaa."

Et tainnut oikein ymmärtää vertauskuvaa...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kerran idiootti aina idiootti!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ymmärsin kyllä tuon vertauskuvan! mutta mielestäni oli aika pleikkari myönteinen...Vaikkei minulla sitä vastaan mitään ole. tarkoitin tuolla ettei PS3 saa kunnon teateri elämystä aikaan, saati pelien suhteen. ja kun saa, niin rahaa on palanut useampi tuhat lappunen...Tiedän näin, sillä serkku on kuluttanut tuhansia ja taas tuhansia, pelkästään audio laitteisiin. esim. pelkää kajari (1kpl) maksoi vähintään 2500e. ja vieläkään, hän ei ole tyytyväinen äänenlaatuun.
Hänellä saattaa olla yheltä bändiltä 3.n levyä, jotka on painettu eri maissa. esim. briteissä bassot voi olla korkeammalla kuin USA.a ja Tanskalainen levy on yleensä ollut Diskantti voittoinen.

Itse omistan jo XO360 (ja PS2...yms) ja tilauksessa on Wii! PS3 tulee sit joskus, kun se tarjoaa kiinnostavampaa pelattavaa.

Jälkimmäiselle....itse olet

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

PS 3: on jo nimensä puolesta liian kaupallinen...en osta

XO360: on microsoftin juttuja...jää myös hyllyyn

Wii: on jo ennakkotilauksessa!! siinä on sitä uutta. Ja se on sentään "vain" pelikonsoli, ei mitään viihde keskus/tietokone hössötystä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itsekkin olen sitä mieltä että pc saa luvan toimia multimediahässäkkänä ja _pelikonsoleilla_ sitten vaan pelataan. pysyvät siten halvempina ja jää rahaa sit peleihin.