Kojima uudesta Silent Hillista: "Haluamme saada teidät paskomaan housunne" / Uutiset / pelaaja.fi

Kojima uudesta Silent Hillista: "Haluamme saada teidät paskomaan housunne"

13.08.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Hideo Kojima on kommentoinut ensimmäistä kertaa julkisesti aiemmin tällä viikolla tapahtunutta uuden Silent Hill -pelin paljastumista.

Kehittäjälegenda myönsi Gamescom-messujen yhteydessä järjestetyssä Metal Gear Solid V -esittelytilaisuudessa, ettei hän voi vielä sanoa tulevasta kauhupelistään paljoa. Pelillisten yksityiskohtien sijaan hän tyytyikin vielä vasta vain kuvailemaan, kuinka hän on jutellut yhteistyökumppaninsa Guillermo del Toron kanssa siitä, ettei heidän pitäisi saada pelaajia vain kastelemaan housujaan, vaan myös suoraan paskomaan ne.

Kojiman ja del Toron uusi Silent Hill -peli paljastui Suomen aikaan aikaisin keskiviikkoaamuna mystisen P.T.-pelidemon myötä. Sonyn Gamescom-lehdistötilaisuuden yhteydessä paljastettu demo on ollut kaikkien PlayStation 4 -omistajien ladattavissa PlayStation Storesta, ja kun sen kaikki haasteet selvittää, lävähtää ruutuun viesti uuden Silent Hill -pelin tulosta.

Kojima myöntää, ettei hän odottanut pelaajien ratkaisevan P.T:n salaisuuksia vain yhdessä illassa. P.T. oli aluen alkaen toki Kojima Productionsin testi luoda kauhupeli studion Fox Engine -pelimoottoria käyttäen, mutta samalla sen pulmista pyrittiin tekemään myös tarkoituksella erittäin haastavia, jottei sen salaisuus paljastuisi kaikille heti.

Tehdäkseen P.T:stä myös tavanomaista mystisemmän, pyrki Kojima tiimeineen keinotekoisesti saamaan demon näyttämään indiepeliltä. Näin ollen P.T.:n ei pitäisi edustaa pelattavuudeltaan ja grafiikaltaan vielä sitä, mihin Fox Engine oikeasti kykenee.

Niin ja mitä P.T.-nimen kirjaimet merkitsevät? Vastaus on ehkä tylsempi kuin moni odotti. Nimi muodostuu nimittäin sanoista Playable Teaser.

Oletettavasti uutta Silent Hillia saadaan odottaa vielä tovi. Kojiman hiljaisuus pelistä kertoi itsessään jo paljon, mutta hän nosti pikaisesti myös ilmoille, että Metal Gear Solid V: The Phantom Pain on saatava vielä myös viimeisteltyä. Varmaa tällä hetkellä ei vielä edes ole, mikä Kojiman rooli tarkalleen ottaen onkaan uudessa Silent Hill -pelissä del Torosta nyt puhumattakaan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kojima, Voin lohduttaa sillä, että onnistuit jo.
Ja minä en yleensä edes pelkää yhtää kauhupeleissä. Outlastissa en esimerkiksi pelännyt. Tykkään siitä muista syistä.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Onko tää huono yritys voittaa Romeron mauttomuudet?

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

Lähellä oli etten paskonut housuihini, kun teaseria pelasin.
Jos tuleva Silent Hill on lähelläkään tuota demoa niin en varmasti ole ostamassa. Liian pelottava! :D

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Toivottavasti itse peli ei ole mitään aseetonta first person pelleilyä ala outlast yms. Vaan alkuperäisten(1-4) tapaista menoa.

Käyttäjän Sarewok kuva
Sarewok
Lainaus käyttäjältä gurgi

Toivottavasti itse peli ei ole mitään aseetonta first person pelleilyä ala outlast yms. Vaan alkuperäisten(1-4) tapaista menoa.

Ymmärtääkseni tuo first person meno oli nimenomaan sitä varten ettei ihmiset heti tajua sen olevan Silent Hill, ja tuossahan sanottiin että Kojima tiimeinen yritti saada tämän teaserin vaikuttamaan indie peliltä ennen kun ruutuun lävähtää se Silent Hill. Eiköhän siitä kuitenkin se vanha kunnon third person tule. Toki se first person myös oli piilottamassa Norman Reeduksen pärstän.

Käyttäjän NinjaSpy kuva
NinjaSpy

[quote='käyttäjältä Sarewok'Ymmärtääkseni tuo first person meno oli nimenomaan sitä varten ettei ihmiset heti tajua sen olevan Silent Hill, ja tuossahan sanottiin että Kojima tiimeinen yritti saada tämän teaserin vaikuttamaan indie peliltä ennen kun ruutuun lävähtää se Silent Hill. Eiköhän siitä kuitenkin se vanha kunnon third person tule. Toki se first person myös oli piilottamassa Norman Reeduksen pärstän.[/quote]

Hyvä pointti, pelkäsin jo sen olevan jonkun outlastin ja slenderin risteytys, vaikka Kojima ei ole vielä pahemmin pettänyt peleillään. :-)

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mitä tuossa P.T:ssä piti tehdä että salaisuus aukeni? En sitä saanut irti videosta jossa tuo loppu näkyi.

Lainaus

mikä Kojiman rooli tarkalleen ottaen onkaan uudessa Silent Hill -pelissä del Torosta nyt puhumattakaan.

Mainostaa peliä nimillään? ;)

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV

ja plääh jää kaupan hyllylle jos on kolmannestapersoonasta... iha hirveetä kuraa "kauhupelit" jotka ei ole ekastapersoonasta..

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Toivottavasti lopullinen peli tulee olemaan kolmannesta persoonasta ja tarkoituksellista graafisen tason laskua ei ole. Ihan eri asia sitten uskaltaako sitä pelata.

Käyttäjän NinjaSpy kuva
NinjaSpy
Lainaus käyttäjältä Gta IV

ja plääh jää kaupan hyllylle jos on kolmannestapersoonasta... iha hirveetä kuraa "kauhupelit" jotka ei ole ekastapersoonasta..

Ai onko ekat silent hillit ja (ajoittain pelottava) alone in the dark new nigthmare "kuraa", miksi?

Ja itse peleistä: minun ongelma silent hillien (1-3) kanssa on ollut se, että jännitys ei ole kestänyt loppuun asti, vaan on jossain puolenvälin tienoilla kadonnut :-(, toivottavasti uusi silent hill säilyttää jännityksen loppuun asti, eikä sorru liikaa pöö-säikyttelyyn.
Ja tietenkin niitä kryptisiä puzzleja pitää olla :-D.

Nostoja