Kojima: Uusi Metal Gear Solid liian synkkä julkaistavaksi?

Hideo Kojima haluaa seuraavan Metal Gear Solidin rikkovan tabuja jopa myyntilukujen kustannuksella.

25.2.2013 22:19

Seuraavassa Metal Gear Solid -pelissä otetaan tietoinen riski, paljastaa sarjan luoja Hideo Kojima. Hänen mukaansa Ground Zeroes -lisänimellä kulkeva peli käsittelee lukuisia aiheita, jotka ovat yhä tabuja monissa piireissä.

Kojima myöntää, että nykymuodossaan Metal Gear Solid: Ground Zeroes saattaa olla aihepiireiltään jopa liian raskas julkaistavaksi.

– Tulen käsittelemään paljon aiheita, jotka ovat monille tabuja; aikuisia teemoja, jotka ovat hyvin riskialttiita. En totta puhuakseni ole varma, voimmeko julkaista pelin sellaisenaan. Vaikka voisimmekin, se ei välttämättä ole kovinkaan myyvä, koska sen aihepiirit ovat monille liikaa, Kojima huolehtii.

Mies harmitteleekin, etteivät pelit ole aikuistuneet tarpeeksi viimeisten 25 vuoden aikana. Hän on yrittänyt tuoda Metal Gear -peleihin vähitellen aikuisempia teemoja, mutta nekin ovat vielä kaukana kirjojen ja elokuvien kannanotoista.

– Tuottajana tehtävänäni on myydä peliä, mutta lähestyn Ground Zeroesta suunnittelijana ja kehittäjänä. Olen priorisoinut luovuuden myyntien edelle, Kojima kertoo.

Metal Gear Solid: Ground Zeroes tulee olemaan pelimekaniikaltaan perinteisempi hiiviskelypeli kuin PlatinumGamesin kehittämä uunituore toimintapeli Metal Gear Rising: Revengeance. Toisin kuin aiemmat Solid-pelit, Ground Zeroes sijoittuu avoimeen pelimaailmaan.

Vaikka pelille ei ole ilmoitettu julkaisupäivää, se on toistaiseksi vahvistettu PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle. Viime vuonna julkaistun trailerin graafisen ilmeen takia sen on kuitenkin arveltu saapuvan vasta seuraavan sukupolven konsoleille.

Lähde: CVG

Lisää luettavaa