Kojiman nimi poistettiin Metal Gear Solid V:n kannesta

Metal Gear Solid V: The Phantom Painin uusi kansikuva kertoo karua kieltä Konamin ja pelisarjan luoja Hideo Kojiman välirikosta.

16.7.2015 06:00

Julkaisija Konamin ja kehittäjäveteraani Hideo Kojiman julkinen välirikko on kantautunut jo Metal Gear Solid V: The Phantom Painin kansikuvitukseen.

Konamin ja Kojiman välien tulehtumisesta on kantautunut tietoja keväästä saakka. Tapaus näytti saaneen jo viimeisen naulan arkkuunsa aikaisemmin tällä viikolla, kun pelin ääninäyttelijä kertoi Kojima Productions -studion lopettaneen toimintansa saatuaan Metal Gear Solid V: The Phantom Painin kehitystyön käytännössä valmiiksi.

Nyt Metal Gear Solid V: The Phantom Painin julkaisija Konami on paljastanut pelin uuden kansikuvituksen, joka on paria yksityiskohtaa lukuunottamatta lähes identtinen aiemman version kanssa. Uudistetusta kuvituksesta (kuvassa oikealla) on kuitenkin poistettu sekä maininta ”A Hideo Kojima Game” että Kojima Productionsin logo. Metal Gear Solid V: The Phantom Painin kantta koristavat nyt pelin kuvituksen ohella vain Konamin ja Kojima Productionsin kehittämän Fox Engine -pelimoottorin logot.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain julkaistaan syyskuussa. Julkisuudessa vaitonaisena pysytellyt Kojima ei ole vielä paljastanut pelin julkaisun jälkeisiä suunnitelmiaan. Konami sen sijaan on kertonut jatkavansa Metal Gear -pelisarjan kehitystyötä ilman Kojimaa.

Lähde: Eurogamer, Neogaf

Lisää luettavaa