Kokeile Google Stadiaa pian kaksi kuukautta ilmaiseksi – mukana lahjapelejä / Uutiset / pelaaja.fi

Kokeile Google Stadiaa pian kaksi kuukautta ilmaiseksi – mukana lahjapelejä

8.04.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8
Stadia, Stadia Pro, Google

Googlen pelipalvelu Stadiaa voi kokeilla pian Pro-jäsenyyden muodossa ilmaiseksi kahden kuukauden ajan. Hakukonejätti on ilmoittanut, että seuraavan kahden vuorokauden sisällä se avaa pääsyn pelipalveluun kaikille kiinnostuneille 14 markkina-alueella, joihin Suomenkin pitäisi kuulua.

Pääsy tarkoittaa, että kokeilijoilla on pääsy yhdeksään Pro-jäsenyyteen kuuluvaan lahjapeliin, minkä ohella nämä voivat halutessaan ostaa myös lisää pelattavaa. Kahden kuukauden jälkeen jäsenyys jatkuu noin kymmenen euron kuukausihintaan, jos jäsenyyttä ei peruuta ennen sitä.

Kunhan kampanja vain käynnistyy Suomessa, voi Stadian matkaan hypätä tästä. Pro-jäsenyydestä tällä hetkellä maksavia ei myöskään laskuteta seuraavan kahden kuukauden aikana.

Pro-jäsenyyteen tällä hetkellä kuuluvat pelit ovat:

  • Grid
  • Destiny 2: The Collection
  • Thumper
  • Serious Sam Collection
  • Splitling
  • Stacks on Stacks (on Stacks)
  • Gylt
  • SteamWorld Dig 2
  • SteamWorld Quest

Stadia-pomo Phil Harrisonin mukaan Googlen tarjous on reaktio maailman kohtaamiin "haastaviin aikoihin". Koronapandemian johdosta Harrison toteaa myös, että Google asettaa toistaiseksi Stadian oletusresoluution 1080p-asetukseen tavanomaisen 4K-resoluution sijaan vähentääkseen internetin kokemaa rasitusta. Yhtiö on tehnyt vastaavanlaisia kuvanlaatusäätöjä aiemmin myös YouTuben kanssa.

Ajan myötä Stadian käytön on määrä olla mahdollista vielä ilmaisella Basic-jäsenyydellä. Google ei ole vahvistanut toistaiseksi kuitenkaan tarkkaa päiväystä sen lanseeraukselle.

Päivitys: Stadian maksuton Basic-jäsenyys on nyt lanseerattu samalla virallisesti. Maksullisesta Pro-jäsenyydestä poiketen siihen ei kuulu osaksi lahjapelejä eikä mahdollisuutta pelata pelejä esimerkiksi 4K-resoluutiolla.

Lähde: Google

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Aikalailla alkaa vaikuttaa, ettei ole Googlen Stadia lähtenyt lentoon. Nopealla tahdilla sitten haalimaan lisää ihmisiä kokeilemaan. Todella köyhältä vaikuttaa myös ilmaispelit, mitä voi pelata. Voi verrata varmaan suoraan Sonyn palveluun tai Microsoftin vastaavaan.

En tiedä, mitä Googlella on miettitty, kun on lähdetty tähän kilpailuun mukaan. Markkinoille on vaikea päästä ja tämä palvelu ei kyllä lunasta paikkaansa oikein millään.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Paladin777

Todella köyhältä vaikuttaa myös ilmaispelit, mitä voi pelata.

Samaa jäin miettimään, että tuostako tarjonnasta pitäisi sitten kokeilun jälkeen alkaa maksaa jotain 9,99€/kk? Älkää nyt naurattako.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Jos tämä koronahomma on jotain opettanut, niin striimaus ei ole kyllä pelien tulevaisuutta. Pienen lisäkuormituksen takia joudutaan laskemaan Netflixin laatua ja pelien latausnopeuksia. Entä sitten, kun netin käyttäjiä on tulevaisuudessa paljon enemmän kuin nyt?

Käyttäjän humungus kuva
humungus
Lainaus Kornholic

Jos tämä koronahomma on jotain opettanut, niin striimaus ei ole kyllä pelien tulevaisuutta. Pienen lisäkuormituksen takia joudutaan laskemaan Netflixin laatua ja pelien latausnopeuksia. Entä sitten, kun netin käyttäjiä on tulevaisuudessa paljon enemmän kuin nyt?

Niinpä, siinä mielessä PS5 ja Xbox Series X ovat tervetulleita, eli pelien "pyörittämiselle" paikallisesti on vielä tilausta.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Olen ollut palvelun tekniseen laatuun tyytyväinen, mutta pelit ovat edelleen ongelma. Destiny 2, RDR2, Division 2, Metro: Exodus, jne. ovat mielestäni kaikki heikkoja. On kuitenkin todella hieno asia, että Stadia on tuonut nuokin pelit pelattavaksi avoimelle PC-alustalle (Linux) ja toivottavasti tuki laajenee jatkossa edelleen.

Käyttäjän MiCCoo kuva
MiCCoo

Lunastin ilmaisjakson ihan silkasta mielenkiinnosta teknistä toimivuutta kohtaan. Puhelin Galaxy S8+ myös sattuu tukemaan kyseistä palvelua, joten miksipä ei.

Ohjaimen yhdistäminen ei langattomasti bluetoothilla tietenkään onnistu, koska puhelimeen ei saa uusinta Androidia. Johdon kanssa siis ohjain kiinni ja homman saa rokkaamaan varsin jouhevasti. Pikainen testi Gridin parissa on luokkaa ihan jees. Pientä ajoittaista nykimistä ilmenee, mutta pääpiirteissään ihan pelattava kokemus. Ipadilla tätä saattaisi enemmänkin haluta testailla vaan eipä ole vielä tuettuna laitteena. Se siitä siis.

Jäänee testailut erittäinkin vähäiseksi, koska ei ole mieltä pieneltä ruudulta tihrustella. Johtohässäkän vuoksi ajatus uudesta sessiosta tuntuu myös vaivalloiselta. Pro-jäsenille tarjolla oleva pelivalikoima ei myöskään säväytä juuri yhtään. Tästä kapealla laitetuella varustetusta betatestistä pitäisi vielä normaalisti pulittaa kymppi kuussa? Nope.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Kyllä sen input lagin (tai tietynlaisen tahmeuden) huomasi selkeästi nopeallakin nettiyhteydellä, eivätkä pelit pääse lähellekään esim. konsolitason grafiikkaa. Ja kun peleistä pitäisi vielä maksaa erikseen kuukausimaksun lisäksi (miinus random ilmaispelit), niin tässä vaiheessa ei jatkoon.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Saattaisin ehkä kokeilla, jos Google maksaisi minulle kuukausimaksua palvelun käytöstä.

Nostoja