Kokeilemme uutta Xbox Eliteä / Uutiset / pelaaja.fi

Kokeilemme uutta Xbox Eliteä

9.04.2007 // Kirjoittanut: Riot
81

Pelaaja pääsi ainoana kotimaisena pelimediana tsekkaamaan Microsoftin Xbox 360 Elite -konsolia Lontoossa.

dsc02296.jpg

Elite on musta Xbox 360 Premium -konsoli varustettuna 120 gigatavun kovalevyllä, langattomalla mustalla (matta) peliohjaimella ja HDMI-liitännällä. Muutoin kone on täysin identtinen nykyisen Xbox 360:n kanssa. Elite on valitettavasti yhtä äänekäskin.

elite_back1.jpg

Microsoftin järjestämä tilaisuus oli varsin epätavallinen. Xbox Advanced Technology Groupin johtaja Scott Henson esitteli rinta rinnan PlayStation 3:a, Xbox 360 "Corea" (Xbox 360 ilman kovalevyä ja 64 Mt:n muistikortilla) ja Xbox 360 Eliteä. Kaikki koneet oli kytketty samoilla asetuksilla varustettuihin Samsungin teräväpiirtotelevisioihin. Core oli kytketty komponenttipiuhoilla, PlayStation 3- ja Xbox 360 Elite -konsolit puolestaan HDMI-kaapelilla.

console_comparison1.jpg

Yksi Hensonin esityksen pointeista oli esitellä, kuinka vähän eroa 1080p- ja 720p-tilojen välillä loppujen lopuksi onkaan ja tietenkin Xbox 360:n käyttöjärjestelmän selkeää paremmuutta PS3:n vastaavaan verrattuna.

Henson oli viime vuoden puolella kuuluisasti todennut, ettei 1080p-tilan hyödyntäminen olisi mahdollista. ("Olin todella väsynyt kun annoin tuon kommentin ja se ymmärrettiin väärin", totesi Henson nyt).

Henson järkeili, että tietty käyttäjäkunta haluaa ottaa täyden hyödyn teräväpiirtotelevisiostaan ja käyttää 1080p:n FullHD-tilaa. Paras mahdollinen kuvanlaatu saadaan HDMI-liitännän kautta, joten se on yksi syistä Eliten julkaisemiseen. Nykyisetkin Xbox 360 -konsolit pystyvät 1080p-tilaan, mutteivät tarjoa HDMI-liitäntää.

Konsoleiden ja liitäntöjen eroja esiteltiin pyörittämällä Virtua Tennis 3:a ja Call of Duty 3:a kaikilla laitteilla. Erot olivat hädin tuskin nähtävissä. Komponenttiliitännän kautta väreissä tuntuu olevan hieman enemmän eloa, mutta tämäkin on täysin mielipidekysymys ja riippuu myös television kuva-asetusten säädöistä.

Yksi ratkaiseva ero on se, että Xbox 360 osaa skaalata pelit 1080p-tilaan, toisin kuin PlayStation 3. Jos PlayStation 3 -konsoli on asetettu 1080p-tilaan ja lataat esimerkiksi Resistance: Fall of Manin, niin konsoli vaihtaa näyttötilan 720p-tilaan, koska Resistance on tähän tilaan tehty. Xbox 360 pystyy näyttämään pelit siinä tilassa, mihin käyttäjä on konsolin asettanut. Joten vaikka Call of Duty 3 on tehty 720p-tilaan, sitä voi pelata 1080p-tilassa Xbox 360:llä. Grafiikassa ei kuitenkaan näy merkittävää eroa, jos peli on optimoitu 720p-tilaan.

Xbox Live Video Marketplace

Eliteä ei tuoda markkinoille vain edellämainituista syistä. 120 gigatavun kovalevy on tärkeässä roolissa, sillä Xbox Live Video Marketplace -palvelu on pian käynnistymässä Euroopassakin. Isommalle kovalevykapasiteetille on tilausta, kun käyttäjät alkavat ladata kovalevylleen leffoja ja televisiosarjoja.

Yhdysvalloissa jo jonkin aikaa toiminnassa ollut Video Marketplace -palvelu tarjoaa elokuvia ja televisiosarjojen jaksoja, jotka voi ladata Xbox 360 -konsolinsa kovalevylle. Elokuvat "vuokrataan", eli ne on katsottava tietyn ajan (yleensä 24 tuntia) sisällä tai sitten lupa elokuvan katsomiseen on ostettava uudelleen. Televisiosarjojen jaksoja voi katsoa niin monta kertaa kuin huvittaa, eikä niissä ole aikarajoituista. Mukava yksityiskohta on se, että jos ostaa teräväpiirtoversion (mikäli sellaista tarjotaan), oston yhteydessä saa myös SD-version.

Erinomaisesta Video-palvelusta on tullut erittäin suosittu Yhdysvalloissa. Monet televisioyhtiöt siirtävät teräväpiirtoversiot sarjojensa jaksoista Video Marketplaceen vain päiviä sen jälkeen, kun kyseinen jakso on saanut ensi-iltansa televisiossa. Jotkut yhtiöt toimivat jopa nopeammin, mutta jotkut selvästi hitaammin. Joissakin tapauksissa Microsoft tarjoaa latauksia ilmaiseksi, kuten se taannoin teki South Parkin kanssa.

Palvelu on tulossa Eurooppaan, ja Microsoft aikoo ilmoittaa asiasta tarkempien yksityiskohtien kera seuraavan kuukauden aikana.

Yhdysvaltain Video Marketplacen kaltaisen tarjonnan tuominen Eurooppaan on valtava haaste. Europalvelu ei automaattisesti voi tarjota samoja elokuvia ja televisiosarjoja kuin Yhdysvaltain palvelu. Tämä johtuu monista syistä, kuten esitysoikeuksista, dubbauksista ja tekstityksestä. Nämä Microsoftista riippumattomat ongelmat hidastavat palvelun saapumista Eurooppaan.

Voi vain kuvitella, miten hankala homma on kyseessä, kun tarjottavasta materiaalista on neuvoteltava kaikkien maiden jakelijoiden kanssa. Microsoftin Euroopan markkinointijohtaja Mike Newey esitti esimerkin, että jos esimerkiksi Suomessa katsotaan Lostin toista tuotantokautta, niin kolmannen kauden jaksojen tarjoaminen samanaikaisesti Suomen Video Marketplace -palvelusta olisi ongelmallista, koska Suomessa Lostia näyttävä Nelonen ei välttämättä olisi mielissään asiasta. Näin kuluttajan näkökulmasta asia ei voisi vähempää kiinnostaa, vaan pääasia on, että kaikki materiaali tulisi ladattavaksi mahdollisimman nopeasti, mutta tämä ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

Microsoft kertoo lähiviikkoina lisää Video Marketplacen tulosta Eurooppaan, jolloin saamme toivottavasti lisää tietoa siitä, miten palvelun tarjonta tulee meillä päin toimimaan.

Xbox 360 Elite julkaistaan Yhdysvalloissa 29. huhtikuuta, ja hinnaksi tulee 479 dollaria. Konsolin Euroopan-julkaisupäivää saati hintaa ei suostuttu kertomaan, mutta Microsoft lupasi kertoa tiedot seuraavien viikkojen aikana.

Pelaaja tenttasi Xboxin ja Liven teknologiakehityksestä vastaavaa Scott Hensonia monista asioista, ja tämän haastattelun voit lukea toukokuun lehdestä. Puhumme muun muassa hajoavista Xbox 360 -konsoleista ja Microsoftin toimenpiteistä asian suhteen, SingStarin ja Buzzin kaltaisten casual-pelien tulemisesta 360:lle, siitä miksi Microsoft ei salli pelintekijöiden tehdä kovalevyä vaativia Xbox 360 -pelejä, Pulp Fiction -leffasta ja Xbox 360:n tulevaisuudesta.

Niin, ja selvitimme, minne jäikään Velocity Girl!

dsc02293.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pilipali kuva
Pilipali

JES!!! olen odottanut jo pitkään videopalvelun eurooppaan saapumista tai edes jotain uutisia siitä, koska on ollut vähän hiljaista sen asian suhteen. Harmi vain, että elite on yhtä kovaääninen :(

Käyttäjän Isomeri kuva
Isomeri

Vanhaa tietoa, mutta hyviä kuvia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Aijon hommata jos vanha prerium menee hajalle hyvin on kyllä tähän saakka toiminut

Käyttäjän exi90 kuva
exi90

Suuremmasta kovalevystä on varmasti hyötyä, jos aikoo ladata teräpiiroisia leffoja sekä sarjoja ja odotan innolla jahka pääsen lataamaan suosikki leffani livestä :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vaikeaksi pistää tää lupa juttu euroopas

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Sarjat ja elokuvat tänne, kiitos! Kovo tulee hankittua, mutta elite mallia en tarvitse.

Oma XO ei tosiaan ole äänekäs kuin pelatessa, kun dvd-asema aloittaa laulunsa.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Upea konsoli tulee kyllä hommattua tuo.

Vähän kyllä harmittaa tuo ääni homma,mutta eipä tuo nyt hirveästi tuo premiumkaan ääntä pidä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"rahastusta indeed"

Ime munaa.

Käyttäjän Traveller kuva
Traveller

"Tuo Elite menee vissiin yhtä helposti paskaksi kuin ”normaali” Xbox 360?"
Mahtavaa kun näinkin nopeasti fakta tietoa hajoamisprosenteista Eliten kohdalla vaikkei sitä vielä ole edes julkaistu. Enpä taida tämän kommentin perusteella sitä ostaa.

No joo mutta toi Video Marketplace vaikuttaa kyllä hyvältä varsinkin toi leffojen vuokraus. No moore Makuunia =)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jep jep. PS3 ruudusta näkee miten palikka käsi voi olla, Xo vei voiton kädessä... Coren kuva näyttää paljon paremmalta kuin Eliten tai PS3:n.. miksi?

Eliteä odotellessa \,,/ Wiitä pelaamaan ->