Kokomustia PlayStation 5 -malleja kaupitellut yhtiö perui kaikki tilaukset uhkausten vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Kokomustia PlayStation 5 -malleja kaupitellut yhtiö perui kaikki tilaukset uhkausten vuoksi

11.01.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
12
SUP3R5, PS5, PlayStation 5, musta

Kustomoituja PlayStation 5 -konsoleita myynyt SUP3R5-yhtiö on perunut kaikki tilauksensa.

SUP3R5 toi viime viikon lopulla myyntiin rajoitetun erän kokomustia PS5-konsoleita sekä DualSense-ohjaimia. Nyt SUP3R5 on ilmoittanut päätyneensä perumaan kaikki tilauksensa turvallisuuteen kohdistuvien uhkausten vuoksi. Yhtiö kertoo palauttavansa täysimääräisesti rahat kaikille konsolin tilaajille ja tuovansa konsolit jälleen myyntiin kun se on taas turvallista.

Yhtiöllä ei ole virallista kytköstä PS5-valmistaja Sonyyn. SUP3R5 myi konsoleita reilusti tavallista korkeammalla hinnalla. Esimerkiksi levyasemallisen PS5-mallin mustaa versiota myytiin 749 dollarilla, tavallisen konsolimallin maksaessa 499 dollaria. Hintaerosta huolimatta 304 konsolin erä myytiin loppuun välittömästi.

Lähde: Tomsguide

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

250 dollarin "tuunauslisä" pelkästään valkeiden osien mustamaalauksesta ja nostalgisesta Playstation-logosta on minustakin aika suolainen hinta.

Onhan se toki vähän parempi kuin jobata ne konsolit ihan sellaisenaan... mutta tää vihainen reaktio oli täysin odotettavissa. Olipa taustalla sitten ihan aito innostus konsolien retro-tuunaukseen taikka vaan puhdas rahanahneus, niin nyt ei todellakaan ole kovin fiksua ruveta kauppaamaan PS vitosia ylihintaan, tuunattuna taikka ilman. Ei sen jälkeen, kun tuhannet ja taas tuhannet konsolit päätyivät muutenkin jobbareiden matkaan ja koronan myötä niiden saatavuus on ylipäätänsä tosi huono.

Se ei tietenkään oikeuta tällaista uhkailua. Mutta kuten sanottua, tässä ilmapiirissä, nää tyypit kaivoivat verta nenästään.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Itse vedin oman ps5:n muovit mustaksi 8 euron spraymaalilla. Muovit lähtee helposti irti ja nyt laite sulautuu huomaamattomasti tv-tasolle

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kyllähän tuosta tosiaan herää kysymys että mistä/miten nuo 304 konsolia oli hankittu myyntiin ja modaukseen. Oliko kyseessä vain "ovela" keino saada trokatut konsolit myytyä ilman valitusta ja vastarintaa?

Melkoinen lisähinta tosiaan pelkästä värin "päivityksestä" ja lisälogosta.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

Ohjaimen ymmärrän, koska siinä taisi olla 30 dollaria lisähintaa. Konsoli taas on kyllä ylihintainen. Varmasti saat tuon värikkään ps2 logon ostettua jostain ebaysta yms.

Mutta aivan sama mitä myy, millä hinnalla ja miten, niin eihän nuo uhkaukset ole koskaan hyväksyttävää. Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus zappah

Kyllähän tuosta tosiaan herää kysymys että mistä/miten nuo 304 konsolia oli hankittu myyntiin ja modaukseen. Oliko kyseessä vain "ovela" keino saada trokatut konsolit myytyä ilman valitusta ja vastarintaa?

Melkoinen lisähinta tosiaan pelkästä värin "päivityksestä" ja lisälogosta.

Nähtävästi niitä ei ole hankittu vielä mitenkään, koska sivuilla lupaavat toimituksia vasta loppukeväälle tai "saatavuuden mukaan". Ei siis ainakaan tuon mukaan ole mistään trokareista kyse, vaan odottavat uusia konsolieriä siinä missä kaikki muutkin.

Mitä hintaan tulee, niin ilmeisesti nämä tehdään ihan käsityönä ja länsimainen käsityö maksaa. Jos joku mummeli myy torilla itsekudottuja villasukkia 20€ pari, niin ohikulkijat suunnilleen sylkee päälle, koska Prismasta saa aitoa kiina-laatua eurolla ja se on se mihin verrataan. Oikeasti tuokaan hinta ei kuitenkaan riitä yhtään mihinkään, jos mummeli haluaisi työstään oikeaa palkkaa ja hoitaa myös lainmukaiset yritystoiminnan velvoitteensa.

Kyllä tuosta 250 dollarista varmaan jää tekijöille ihan hyvin käteen, mutta en kyllä mistään rahanahneudesta tuohon hintaan puhuisi, jos työn jälki on sitä vastaan ammattimaista ja DualSensen maalipinta myös kestää oikeasti kulutusta. Erä on myös todella rajattu 304 kappaletta, joten ei tuolla todellakaan minnekään Bahamalle vielä vetäydytä eläkepäiviä viettämään, vaikka 250 dollaria olisi kokonaan pelkkää katetta.

En ymmärrä asennetta, että tällaista pitäisi tehdä ainostaan hyvästä tahdosta ja harrastuksen ilosta, eikä työstään saisi pyytää mitään kohtuullistakaan vaivanpalkkaa, vaan pitäisi mennä suurin piirtein materiaalikustannuksilla. Nähtävästi tälle kuitenkin kysyntää on ollut ja hinta on edelleen huomattavasti alhaisempi, kuin mitä monet puhtaat trokarit konsoleista pyytää.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Tuollahan vielä luki, että tuo kuva on jostain redditistä lainattu, eli lopullisessa tuotteessa ei välttämättä edes noita logojakaan ole.

Mutta kyllä minäkin jotain tuollaisista maalauksista veloittaisin, jos ihan oikeasti pitäis maalatakin, eli kunnon maaleilla ja värihionnat päälle, eikä vaan suhauttaa kilikolipullolla vähän sävyä pintaan.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0
Lainaus Haerski

Mitä hintaan tulee, niin ilmeisesti nämä tehdään ihan käsityönä ja länsimainen käsityö maksaa.

Hyvää lisätietoa sieltä tuli! Kiitos! Tottakai jos oikeasti tehdään muokkaus kunnolla ja ammattitasoisesti niin onkin sitten asia erikseen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Totta kai hyvä työ maksaa ja varsinkin jos se on tehty länsimaissa mutta itse lähdin liikkeelle siitä että konsolista revitään kuoret irti, maalataan ja ehkä joku "lakka" (tms.) päälle ja seuraava jonoon.

Ehkä tuo ajatus sitten oli jo väärä eikä kukaan kai tuolla tavalla noita tekisi, eihän?

Toisaalta siinä mielessä tuo on yhä iso hinta siitä että saa muuten saman konsolin mutta kuoret vain mustat kun jossain vaiheessa mitä luultavimmin konsolia saa samaan hintaan mustana kuin valkoisenakin. Ihmettelen jos ei saa.

Ja jos ei malta odottaa niin tekee itse. Ja paljonko maksaisi jos veisi kuoret jollekin paikalliselle maalattavaksi sen sijaan että odottelee tuolta tilausta jos on kiire? Ja odotusta on kuitenkin jos näilläkään ei konsoleita ole, joten ehkä se musta konsoli tai vaihtokuoret ehtii tulla myyntiin itse Sonyn kautta ennen kuin konsolitilanne on edes tasaantunut. Ainakin kuoria voisi alkaa helposti jo tuottamaan jos Sony vain haluaisi.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Näinköhän Antifa ja BLM näkee tässäkin rasismia ja toisella puolella Konfederaation lippua heiluttavat hörhöt suuttuivat, kun valkoinen maalataan mustaksi? Tuli vain mieleen, kerta amerikkalainen firma.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus N0b0

Hyvää lisätietoa sieltä tuli! Kiitos! Tottakai jos oikeasti tehdään muokkaus kunnolla ja ammattitasoisesti niin onkin sitten asia erikseen.

Joo en tietysti voi heidän puolestaan mitään luvata, kun eivät ole vielä toimittaneet ilmeisesti yhtään modattua konsolia. Toistaa vaan sen mitä he sivuillaan lupaavat. Ehkä USA:ssakin sentään joku kuluttajansuoja on näiden suhteen. Enkä suosittele ketään kokeilemaan ensimmäisten joukossa, jos ei ole valmis myös mahdolliseen pettymykseen laadun suhteen.

Ja siinä suhteessahan tuo on "tyhmä" ostos, että siinä joutuu maksamaan monesta ylimääräisestä työvaiheesta, jotka ei varsinaisesti tuo konsolille mitään lisäarvoa, kuten valmiin myyntipakkauksen avaaminen, konsolin ja ohjaimen purkaminen, uudelleenkasaaminen, uudelleenpakkaaminen ja uudelleenlähetys.

Tuo on silti yksi harvoja tapoja saada tässä vaiheessa musta konsoli kotiovelleen valmiina, joten ilmeisesti siitä palvelusta on joku valmis maksamaankin.

Nostoja