Kokonainen maa joutui yllättäen blokatuksi Electronic Artsin Origin-palvelusta (päivitetty)

Myanmai näyttää joutuneen täysin yllättäen blokatuksi Electronic Artsin Origin-palvelusta, eikä selvää selitystä tapahtuneelle ole juuri saatu.

31.10.2016 23:52

Myanmarilaiset pelaajat ovat ajautuneet erikoisiin ongelmiin Electronic Artsin Origin-pelipalvelun kanssa.

Muun muassa Reddit-keskustelusivuston kautta julkisuuteen on tullut, että maassa asustelevat Origin-käyttäjät ovat joutuneet syyskuusta alkaen blokatuksi palvelusta, mikä estää näitä esimerkiksi pelaamasta Originista ostamiaan pelejään. Yrittämällä kirjautua palveluun myanmarilaiset ovat raportoineet saavansa siltä vain tylyn ”pääsy evätty” -viestin.

Electronic Arts on jo julkisesti ilmaissut tekevänsä parhaillaan töitä sen eteen, että myanmarilaiset pääsisivät vielä taas kirjautumaan Originiin. Minkäänlaista selvää virallista selitystä tapahtumalle ei ole kuitenkaan annettu. Syyttävää sormea on kyllä yritetty osoittaa varsinkin Yhdysvaltojen Myanmariin kohdistamiin kaupparajoituksiin, mikä olisi kuitenkin varsin erikoinen selitys Origin-temppuilulle. Yhdysvallat kun ilmoitti juuri syyskuussa nimenomaan poistavansa kyseiset rajoitukset, jotka muutenkin ovat olleet voimassa muodossa jos toisessa jo lähemmäs 20 vuotta. Myös Steamin kaltaisten muiden amerikkalaisten palvelujen on raportoitu toimivan maassa.

Päivitys kello 20:40: Syyskuun aikana myös ainakin iranilaiset pelaajat näyttävät joutuneen myös blokatuksi Originista. Noihin aikoihin EA:n yhteisövastaava EA_Tom perusteli tapahtumaa juurikin Yhdysvaltojen kaupparajoitteilla, joiden se tuolloin listasi kattavan Iranin ja Myanmarin lisäksi myös niin Kuuban, Pohjois-Korean, Sudanin, Syyrian kuin Krimin.

Lähde: Kotaku, PolygonReddit

Lisää luettavaa