Kokovertailu näyttää kuinka Xbox Series X ja PS5 istuvat kotiisi / Uutiset / pelaaja.fi

Kokovertailu näyttää kuinka Xbox Series X ja PS5 istuvat kotiisi

21.09.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
24
Xbox Series X, PS5, vertailu, koko, Switch

Xbox Series X ja PS5 haukkaavat huomattavan tilan tv-tasolta, vertailukuva paljastaa.

Twitter-käyttäjä, kuvittaja ja 3d-mallintaja Keisawada on julkaissut joukon havainnollistavia vertailukuvia, jotka näyttävät uusien konsolien istuvuuden kotiteatterien kylkeen. Xbox Series S:n, Xbox Series X:n ja PS5:n rinnalla esitetään myös Nintendo Switch ja PS4, joiden jalanjälki on merkittävästi uutuuslaitteita pienempi. Kuvat havainnollistavat hyvin etenkin PS5:n suurta kokoa, joka on seurausta konsolin järeästä jäähdytysjärjestelmästä.

Uusien konsolien kokoluokan todistamista omalla tv-tasolla on odotettava vielä reilun puolentoista kuukauden ajan. Xbox Series X ja S julkaistaan 10. marraskuuta. PS5 taas ilmestyy heti perässä 12. marraskuuta.

Lähde: @Keisawada

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Nyt vasta tajusin, että saattaa oikeasti tulla tuon TV-tasolle mahtumisen kanssa ongelmaa, varsinkin kun koneella tulisi olla vähän tilaa hengittääkin...

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Kyllähän ne konsolit isolta näyttävät suhteessa 30 tuumaiseen televisioon.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Saahan nuo tietysti näyttämään vielä massiivisemmalta, kun viereen laittaa jonkun kämäisen 30 tuumaisen television. Ei taida kovin moni pelaaja enää ainakaan olohuoneessa pärjätä noin pienellä.

Ei siitä silti pääse mihinkään, että iso kapistus etenkin tuo PS5, eikä kirkuva muotokieli helpota asiaa sitten yhtään. Itse asiassa vain pahentaa ja omaan silmään aika paljonkin. Kiinalainen halppisreititin skaalattuna noin 10 kertaiseksi. Noh, makunsa kullakin ja Sonyn muotoilijoilla vähintäänkin erikoinen sellainen.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Pakko sanoo nyt itsekkin, että ei tuo Plösö ole kyllä kovinkaan hyvännäköinen. Odottelen suosiolla sitä "slim" mallia, jos sellaista koskaan tulee

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Ompahan muuten aikamoinen jötikkä tuo PS5, x-series tuntuu nyt aika sirommalta vaikka ei sekään pieni ole, toki switch vie voiton :p

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ensinnäkin: miksi tästä vielä jauhetaan? Koot on käsittääkseni tulleet ilmi ja käsitelty jo viikkoja ellei kuukausia sitten? Isoja on molemmat ja PS5 ilmeisesti isoin konsoli historiassa. Ainakin nykyajan vehkeistä sieltä ensimmäisestä PS:stä lähtien.

Lainaus

PS5:n suurta kokoa, joka on seurausta konsolin järeästä jäähdytysjärjestelmästä.

Odotan vielä niitä purkamisvideoita tästä. On hyvä jos konsoli on suunniteltu jäähdytyksen ympärille tai se huomioonottaen mutta en silti ole vielä vakuuttunut. Tuolla voi joku suihkuturbiini olla silti sisällä.

En väitä etteikö Series X olisi hankala saada tiettyihin paikkoihin perinteisemmän konsolin tapaan mutta pystyssä, tornimaisena, on se reilusti siromman oloinen vaikka pieneksi ei sitäkään voi mennä sanomaan. Tyylikkäämpi myös tuo musta torni kuin monien mainitse "halpisreititin", joka minullekin ensimmäisenä tulee mieleen.

Minulle tosin tuli Series X:stä mieleen ensimmäisenä ne kauppoje ulkopuolella olevat roskintuhkakupit mutta ulkonäköön totuttuani on se tyylikäs. Sehän on kuin minipc-kotelo.

Sitten kun on Series X ja PS5 vierekkäin niin voi kuvitella että siinä on pc reitittimineen pöydällä. Tai pienikokoinen tuhkakuppi nettiominaisuuksin?

Lainaus Haerski

-- iso kapistus etenkin tuo PS5, eikä kirkuva muotokieli helpota asiaa sitten yhtään. Itse asiassa vain pahentaa ja omaan silmään aika paljonkin. Kiinalainen halppisreititin skaalattuna noin 10 kertaiseksi. Noh, makunsa kullakin ja Sonyn muotoilijoilla vähintäänkin erikoinen sellainen.

Samaa mieltä mutta sillä lisäyksellä että Sonyn muotoilijoilla tuntuu olevan joku "agenda" saada aina jotain outoja muotoa konsoleihin. Paras aiempi esimerkki olkoon PS3. Eikä se muuten tavallisempaan suuntaan mennyt PS4 välttynyt viistoilta leikkauksilta taka- ja etuosassa. Miksi, kysyn minä, johon suunnittelijat vastaisivat ehkä jotain että koska se on (heidän mielestään) coolia?

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Onhan PS5 iso. Mutta ei nyt niin iso jos TV:hen vertaa (kun katsotte itse tiliä, siellä on kuvia myös 50 tuumasen kanssa). Mutta en näe tuota ongelmana oikein millään tavalla. Jos ei laita TV:tä seinälle, taakse mahtuu useimmiten aina kamaa jos ei ole erikoisen kapea TV-taso. Eikä TV taso voi olla kovin kapea, koska TV:n "jalkojen" pitää olla suht tukevat, eli TV vie tilaa syvyys suunnassa.
TV:n taakse siis mahtuu todennäköisesti jopa XSX.

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain
Lainaus JayeizH

Onhan PS5 iso. Mutta ei nyt niin iso jos TV:hen vertaa (kun katsotte itse tiliä, siellä on kuvia myös 50 tuumasen kanssa). Mutta en näe tuota ongelmana oikein millään tavalla. Jos ei laita TV:tä seinälle, taakse mahtuu useimmiten aina kamaa jos ei ole erikoisen kapea TV-taso. Eikä TV taso voi olla kovin kapea, koska TV:n "jalkojen" pitää olla suht tukevat, eli TV vie tilaa syvyys suunnassa.
TV:n taakse siis mahtuu todennäköisesti jopa XSX.

Taakse ne varmaan useimmilla mahtuu lähinnä pystyasennossa. Itse ainakin pidän vaaka-asentoa turvallisempana, koska siitä ei voi rakkine tipahtaa vahingossa alas. E: Xbox seriesillä ei toki tätä ongelmaa.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Itselläni on PS4:n kaverina vielä 24-tuumainen telkkari. Toki PS5:n kanssa olisi varmaan pakko hankkia myös uusi TV. Jotenkin Switch miellyttää silmääni edelleen, vaikka käyttökokemus onkin se tärkein seikka.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Tietokone on minulla kotelossa Cosmos2, joten olen tottunut järeän isoon. :P

Hyvin menee minulla telkkarin viereen Ps5 sitten joskus, kun saan.

Nostoja