Konamin viime vuodet eivät ole olleet kovin kiireisiä. Studio on julkaissut vain kourallisen pelejä nykyisen sukupolven konsoleille, ja sen nykyisetkin pelisarjat – kuten vuosittainen Pro Evolution Soccer -jalkapallopeli – ovat siirtyneet konsoleiden lisäksi mobiililaitteille – kuten Konamin kotimaa Japanissa pelaaminen on muutenkin tehnyt. Yhtiö kuitenkin näkee konsolit edelleen sen pääasiallisena julkaisualustana ja mobiililaitteet vain jatkeena konsoliprojekteille.

– Vaikka koko ajan ilmestyy uusia julkaisualustoja, niin näemme johtavien konsolien pelit tärkeimpinä, Konami Europen puheenjohtaja Masami Saso kertoi GamesIndustry.biz-sivustolle.

– Etsimme innovaatioita konsolipeleissämme ja sovellamme niitä muille laitteille.

Mobiilipelit ovat Sason mukaan pääasiassa tapa ajaa enemmän ihmisiä Konamin konsoliprojektien pariin. Jotkut pelaajat saavat ensikosketuksensa Konamin peleihin mobiiliversioina, mutta esimerkiksi PESin mobiilipelaajat ovat siirtyneet myös konsolipelin pariin.

Konamin suunnitelmissa on tehdä lisää monialustapelejä tulevaisuudessa, ja jotkut niistä pohjautuvat maailmanlaajuisesti tunnettuihin immateriaalioikeuksiin.

Lähde: GamesIndustry.biz

 

Lisää luettavaa