Konamin huhutaan työstävän kahta uutta Silent Hill -peliä / Uutiset / pelaaja.fi

Konamin huhutaan työstävän kahta uutta Silent Hill -peliä

27.01.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
9

Konamin huhutaan työstävän jatkoa Silent Hill -pelisarjalle.

Lähteiden mukaan Silent Hill -jatko-osia olisi työn alla kaksin kappalein. Twitter-käyttäjä Aesthetic Gamer, jonka kerrotaan aikaisemmin jakaneen luotettavaksi osoittautuneita tietoja esimerkiksi Capcom-pelistudion suunnitelmista, kertoo Konamin kehittävän kahta Silent Hill -peliä. Toinen peleistä olisi uudelleenkäynnistys pelisarjalle ja toinen jaksomuotoinen seikkailu Telltalen pelin tai Until Dawnin hengessä. Aesthetic Gamerin ohella kauhuviihteeseen erikoistunut sivusto Rely on Horror kertoo saaneensa omasta lähteestään tiedon työn alla olevasta Silent Hill -projektista.

Konami ei ole vahvistanut huhuja uusista Silent Hill -peleistä, mutta huhujen mukaan ainakin toinen peleistä saatettaisiin paljastaa yleisölle jo tämän vuoden aikana.

Lähde: Twitter, Rely on Horror

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

Saas nähdä minkälaista sontaa sieltä pusketaan ulos tällä kertaa. Contra: Rogue Corps, Metal Gear Survive, Super Bomberman R (julkaisumuodossaan vajavainen ja teknisesti heikko, sentään jälkikäteen Konami malttoi päivittää peliä ilmaiseksi) SH: Book of Memories.. Tämä lista ei ainakaan luottamusta herätä.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Joo ei oo Konami kyllä ollut vuosiin laadukas lafka. MUTTA varovaisin mielin toivon tämän "uudelleenkäynnistyksen" olevan yhtä laadukas kuin resident evil 2 remake. Uudelleenkäynnistys voi tarkoittaa tosiaan ihan uutta lähestymistapaa eikä suoraa moderisointia vaikkapa Silent Hill ykkösestä. Oli miten oli, mun listalla nykyaikaiselle Silent Hillille on tilausta, jos se vain on tehty rakkaudella ja kunnioittaen sitä mitä alkuperäiset pelit olivat. SH maailma on kauhultaan juuri sitä mitä sen pitää olla, ahdistava painajainen.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Todennäköisesti sieltä tulee leftis kopio ja jonku sortin korttipeli, tai sitten joku remake tai rebootti.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Silent Hill pachinko-masiina?

On aika selvää, ettei Konamia enää kiinnosta pätkääkään tehdä kotikonsolipelejä. Siksi en odota näiltäkään lähtökohtaisesti mitään. Talossa tuskin on enää edes yhtään oikeaa AAA-pelinkehittäjää.

Suurin kulttuuriteko Konamilta olisi myydä lisenssinsä jollekin, joka niillä ehkä tekisikin jotain järkevää. Ei tosin tule tapahtumaan: Jos ei muuta, niin tarvitseehan Konami aina pachinko-masiinoihinsa jotain tunnettuja teemoja.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Onpa mielenkiintoista. Aika varauksella voin suhtautua kuitenkin tähän. Konami ei ole oikein viime aikoina vakuuttanut kehityksellään tai julkaisuillaan. Oikeastaan hyviä Silent Hill pelejä on yksi. Ykkönen oli vaikuttava ja hieno kokemus Ps1 aikana, kuitenkin grafiikka ja pelattavuus pudottavaan sen listalta. Yksinkertaisesti Ps1 on vanhentunut huonosti verrattuna esim. Ps2 tai aikaisempaan 8 tai 16 aikakauteen. Siis verrattuna oman suosikkiin Silent Hill 2 ensimmäinen oli aika kehno, enimmäkseen näistä syistä. Toki listaan voidaan lisätä myös juoni, joka oli kakosessa mielestäni parempi.

Toivoisin ehkä uusia pelejä enemmän Silent Hill 1 ja 2 remakeja. Jos homma toteutetaan Resident Evil laadulla niin paluu olisi mahtavaa! Molemmilla peleillä olisi vielä paljon tarjottavaa.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Laadukkaat uusioteokset kahdesta ensimmäisestä Silent Hillistä kelpaisivat kyllä.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz
Lainaus Haerski

On aika selvää, ettei Konamia enää kiinnosta pätkääkään tehdä kotikonsolipelejä. Siksi en odota näiltäkään lähtökohtaisesti mitään. Talossa tuskin on enää edes yhtään oikeaa AAA-pelinkehittäjää.

Riippumatta siitä mitä mieltä pelistä nyt noin muuten sitten onkaan, suhteellisen iso osa Metal Gear Surviven kehitystiimistä koostui pitkän linjan Kojima Productions/Metal Gear -tekijöistä. Myös Silent Hillin alkuperäinen hahmo/hirviösuunnittelija Masahiro Ito oli osallisena. Ito taisi myös taannoin twiittailla toivovansa, ettei peliä jonka parissa hän tällä hetkellä työskentelee peruttaisi.

Tämän uutisen alkuperäinen lähde tosin mainitsee, että Konami nimenomaan on etsinyt ulkoisia kehittäjiä näitä pelejä työstämään.

Käyttäjän Ruusujuuri kuva
Ruusujuuri

Laadukas remasteri nykykonsoleille ensimmäisestä kolmesta (neljäskään ei olisi haitaksi) kelpaisi jo itselle, mutta pelonsekaisin mielenkiinnoin seurattakoon mitä sieltä lopulta tulee!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Jotenkin ironista, että niille ei kelvannut Kojiman, luultavasti mestariteos Silent Hills, mutta nyt sitten tehdään pelejä kaksin kappalein, luultavasti haisevaa kuraa molemmat, jos ovat edes molemmat videopelejä.

Nostoja