Konamin työntekijät elävät pelossa, tuore artikkeli väittää / Uutiset / pelaaja.fi

Konamin työntekijät elävät pelossa, tuore artikkeli väittää

3.08.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
11
Konamin työntekijät elävät pelossa, tuore artikkeli väittää

Japanilaisen Nikkei -sanomalehden uunituore artikkeli maalailee kauhukuvia pelitalo Konamin työolosuhteista.

Konami on keikkunut viime kuukausina tiuhaan otsikoissa Metal Gear -sarjan luoneen Hideo Kojiman kohtelusta nousseen kohun takia, mutta jos Nikkeitä on uskominen, ovat tavallisten rivityöntekijöiden asiat yhtiössä vielä huonommin. 

Nikkei listaa artikkelissaan käytäntöjä, jotka tuntuvat käsittämättömiltä jopa brutaalin japanilaisen bisneskulttuurin valossa. Sanomalehden mukaan yhtiö seuraa työntekijöidensä liikkeitä ja ajankäyttöä kameroin ja kellokortein, ja esimerkiksi pitkiksi venähtäneitä lounaita viettävien alaisten nimet julkaistaan kaikkien nähtäville. Yhteyksiä ulkomaailmaan ja muiden yhtiöiden värväysjaostoihin rajoitetaan satunnaisesti generoiduin, alati vaihtuvin työsähköpostiosoittein ja rajatuin internetyhteyksin.

Lehden mukaan yhtiön johdon "hyödyttömiksi" määrittelemät työntekijät ohjataan usein liukuhihnatyön, järjestyksenvalvonnan ja siivouksen kaltaisiin hanttihommiin heidän edellisestä työnkuvastaan huolimatta. Raportti kertoo vastaavan kohtalon uhkaavan jatkuvasti myös tuottajien kaltaisia suurempia nimiä.

Konami valvoo työntekijöidensä käyttäytymistä myös työajan ulkopuolella. Erään nimettömän työntekijän mukaan kollegansa irtisanoutumisilmoituksesta Facebookissa tykänneet löysivät itsensä uusista tehtävistä alta aikayksikön.

Raportin mukaan Konamin sisäinen kelkka kääntyi alamäkeen pian mobiilimenestys Dragon Collectionin ilmestymisen jälkeen vuonna 2010, kun konsolipeleihin aiemmin keskittynyt yhtiö sai maistiaisia ilmaispelimarkkinoiden helposta rahasta. Nikkei kertoo odotetun, ja ennen kaikkea kalliin, Metal Gear Solid V:n kehityksen venymisen pahentaneen olosuhteita tahollaan entisestään.

Kojimaa itseään ei artikkelissa juuri mainita, mutta miehen Kojima Productions -studio on raportin mukaan nimetty uudelleen mitäänsanomattomaksi Number 8 Production Departmentiksi. Jaoston työntekijät eivät Nikkein mukaan voi kommunikoida työverkkonsa kautta muiden osastojen kanssa.

Nikkei on maailman suurin talousaiheinen sanomalehti, joten täydestä lööperistä tuskin on kyse, mutta vihaisten työntekijöiden tarinoihin perustuvaan raporttiin kannattaa kaikesta huolimatta suhtautua varauksella. Konami ei ole kommentoinut artikkelin väitteitä. 

Lähde: Nikkei, Kotaku, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pixgo kuva
Pixgo

Jos tää pitää paikkansa niin jää Konami pelit boikottiin joksikin aikaa. Mielenkiinnolla jään seuraamaan yhtiön kommenttia.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Taitaa MGSV jäädä vuimeiseksi Konamin peliksi minkä ostan, ainakin noin niinkun uutena, että Konami siitä jotain saa.

Käyttäjän Dareg kuva
Dareg

Konamin pelipuolta on sen verran pienennetty että tuskin tulee mitään uutta AAA- peliä, korkeintaan mobiilipelejä.

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Tällaisessa ilmapiirissähän niitä mestariteoksia tehdään.... Kyllä Konami on niin kuollut kuin olla voi.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

80-luvulla oli konamin pelit rautaa mutta taitaa puljun tarina alkaa tulla päätökseensä.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Toivottavasti Kojima perustaa Konamilta lähdettyään oman studionsa ja rupeaa tuottamaan niin kovia pelejä ja tekee niin helvetisti rahaa että koko Konamin pukumiesosastolla päätetään tehdä harakirit.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Ei taida Konamilla edes olla kehitteillä mitään muita suuria pelejä kuin MGSV? Saa nähdä miten tulevaisuuden kanssa käy.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Sitten kun tulee aika hankkia mgs vitonen, niin kyllä se tulee käytettynä hankittua. Silent hill ja Kojima kohut olivat jo tarpeeksi siihe, mutta nyt tämä. Kuolisi pois koko paskalaitos.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Melkein toivon, että tämä ei olisi totta, mutta mikäli on, toivottavasti sikariporras ajetaan lähimpään katuojaan mahdollisimman nopeasti.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Varmasti mukava ilmapiiri Konamin avokonttoreissa.