Cyberpunk 2077:stä on paljastettu iso satsi uutta pelikuvaa. Paljastus tapahtui tuoreella noin 15 minuutin pituisella videolla, joka perustuu E3:ssa ja Gamescom-messuilla näytillä olleeseen pelin demoon.

Käsittelyynsä video ottaa varsinkin Cyberpunk 2077:n tarjoaman valinnanvapauden. Se esittelee yhtä pelin rujommalle Pacifica-alueelle sijoittuvaa tehtävää ja käy sitä läpi kahdella erilaisella hahmolla. Toinen on suoraan toimintaan ja raakaan voimaan luottava mörssäri, joka pystyy repimään ovia auki ja riisumaan tykkitorneja aseista käsin. Vastapainona tälle toinen hahmo luottaa enemmän hiippailuun ja kaaoksen aiheuttamiseen hakkeroinnin kautta.

Hahmonluonnista ja -kehityksestä nähdään niistäkin vilaus. Hahmonluonnin yhteydessä väläytetään pikaisesti esimerkiksi pelin alussa tehtäviä päätöksiä oman hahmon taustoista ja ulkoasusta. Varsinaista hahmoluokkaa ei kuitenkaan valita, vaan hahmonkehitys tapahtuu vapaasti pelaajan toimesta niin, että tämä päättää, haluaako tämä keskittyä enemmän yksittäisiin spesifisiin asioihin tai tavoitella laajemmin erilaisia kykyjä.

Tarinan osalta päätöksien tekemisestä tarjottiin maistiaisia esittelemällä erilaisia Cyberpunk 2077:ssä tavattavia osapuolia. Pelaaja päätyy Pacificassa tekemisiin varsinkin Voodoo Boys -jengin ja näitä vastaan taistelevan NetWatch-ryhmittymän kanssa, joiden välillä on pohdittava, keihin pelaaja tuntee voivansa luottaa ja millaisia seurauksia tietynlaisilla kumppanuuksilla voisikaan olla. CD Projekt kovasti myös jo uhkailee, etteivät asiat mene Cyberpunk 2077:ssä koskaan aivan odotetulla tavalla.

Oma lukunsa tarinassa on vielä pelaajan pään sisällä tälle puhuva Keanu Reevesin esittämä Johnny Silverhand. Hahmo toimii eräänlaisena oppaana pelaajalle, mutta yhtälailla tätä ei tarvitse ajatella vain automaattisena toverina, vaan myös potentiaalisena vastustajana.

Cyberpunk 2077 suuntaa pc:lle, Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja Google Stadialle nykytietojen mukaan 16. huhtikuuta.

Lisää luettavaa