Konsoleiden liikkeentunnistusohjaus saapuu myös tietokoneille / Uutiset / pelaaja.fi

Konsoleiden liikkeentunnistusohjaus saapuu myös tietokoneille

8.03.2013 // Kirjoittanut: Aleksi Kauhanen
8

Xbox 360:n Kinect-sensori ja PlayStation Move saavat uuden kilpailijan toukokuussa, kun Leap Motion -liikkeentunnistin saapuu markkinoille.

Leap Motionin tarkkuus on aivan omaa luokkaansa, sillä laite tunnistaa liikkeettä millimetrin sadasosan millimetrin tarkkuudella, eli 200 kertaa tarkemmin kuin Kinect-sensori. Laitetta ollaan testattu Half-Life 2:n kaltaisissa räiskintäpeleissä. Testit kuitenkin osoittavat Leap Motionin taipuvan pelaamisen ohella myös jokapäiväiseen työkäyttöön.

Viikko laitteen julkistamisen jälkeen Double Fine -studio paljasti tekevänsä musiikkipainotteista rytmipeliä Leap Motionille. Pelattava versio tuotoksessa on testattavissa PAX East -tapahtumassa parin viikon kuluttua.

Leap Motion julkaistaan Pc:lle ja Macille Yhdysvalloissa toukokuun 19. päivä 80 dollarin hintalapulla varustettuna. Suomeen laite on mahdollista tilata Leapin kotisivuilta noin 100 eurolla. Katso laitteen esittelyvideo alhaalta.

Lähde: GameInformer, Gameinformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo

Vihdoin kunnon liikkeentunnistuslaite, ainakin atrkkuudeltaan.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Moromopo: Paitsi, että tuossa toimintaetäisyydet on sitä luokkaa, ettei ihan "olohuonekäyttöön" sovellu. Lähietäisyydellä laite näyttäisi toimivan kyllä erittäin tarkasti.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Ensin ajattelin että tässä on varmaan piirtopöytien korvaaja, mutta piirtäjälle voi olla tärkeämpää tuntea se että miten kovaa painaa alustaa...joten ehkä ei sittenkään. Aika turha kapistus oikeastaan, ellei se keskity kasvojen ilmeitä ja eleitä tunnistamaan pelikäyttöön. Itselläni on näyttö varmaan 50 cm päässä nenästä niin siinä ei jää paljon varaa liikkeille.

Käyttäjän appa-king kuva
appa-king

Taas ollaan askel lähempänä niitä scifi viihteen hologrammitietokoneita, joilla taistelusuunnitelmahologrammeja pyöritellään vain käsin menemään. Hassua teknologiaa.

Käyttäjän BO tarina good kuva
BO tarina good

Nyt sitten vois jo harkita Windows 8 ostamista, vain jos ostais siihen ensin tuon.

Käyttäjän Deadreaver kuva
Deadreaver

Hmh... En tiedä miten tämä auttaisi kaltaisiani kivikasvoisia pelaajia, joilla värisee naama vain pelästyksestä pelatessa...

Käyttäjän ttgreat kuva
ttgreat

Turha laite... Kuka jaksaa heiluttaa kättä kun sama hoituu hiirellä ja näppiksellä paljon helpommin...

Käyttäjän StartupFan kuva
StartupFan

Suomalainen Punos Mobile on näköjään devaamass jotain tälle alustalle

Video