Konsolien aika ei pääty Project Scarlettiin – Microsoft aikoo jatkaa konsoleiden valmistusta myös tulevaisuudessa / Uutiset / pelaaja.fi

Konsolien aika ei pääty Project Scarlettiin – Microsoft aikoo jatkaa konsoleiden valmistusta myös tulevaisuudessa

13.06.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
2

Microsoftin ensi vuonna julkaistava seuraavan sukupolven konsoli Project Scarlett ei jää yhtiön viimeiseksi, Xbox-pomo Phil Spencer paljastaa.

Giant Bombille antamassaan haastattelussa Spencer kertoo, että Microsoft aikoo kehittää uutta laitteistoa myös Scarlettin jälkeen. Yhtiö ei tosin vielä tiedä, millaisen muodon Scarlettia seuraavan sukupolven konsoli ottaa tai milloin sellainen julkaistaan. Haasteena Spencerin mukaan onkin ennustaa, millainen on pelaamisen seuraava kehitysaskel ja suunnitella konsoli sen tueksi.

Tulevan Scarlettin kohdalla Spencer kertoo haastattelussa, että Microsoftilla on kaikki aikomus nousta seuraavan sukupolven ykköskonsoliksi, mutta samaan aikaan yhtiö haluaisi vähentää myös konsolivalmistajien välistä kitkaa. Spencerin mukaan yhteinen sävel auttaisi lopulta kaikkia ja parantaisi pelien asemaa yleisesti maailmalla. Taistelujen sijaan luotaisiin asioita, joita ihmiset voisivat rakastaa.

Spencer myös tähdensi Project Scarlettin tehojen olevan äärimmäisen tärkeässä asemassa seuraavan sukupolven konsolissa. Yhtiö ei ole kuitenkaan lyönyt vielä lukkoon, kuinka paljon näistä tehoista nauttiminen kustantaisi kuluttajille, vaikka heillä on jonkinlainen hintahaitari jo olemassa. Hän kuitenkin mainitsee presidentti Trumpin ehdottamien Kiina-tariffien vaikuttavan mahdollisesti hinnoitteluun.

Project Scarlett julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Lähde: GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Perusmarkkinapuhetta mutta tällä hetkellä nämä on helppo uskoa. Microsoft on pistänyt kovasti hommansa oikeaan suuntaan One X:n, Game Passin ja muiden kautta. Tuli itsekin otettua se perhana tarjous, jossa eurolla saa muunnettua olemassaolevan Gold Liven Ultimateksi, joka on siis sekä Gold että Games Pass samassa. Nyt on vuoteen 2021 asti Ultimatea ja maksoi 46 euroa. Euron tarjous plus 45 euroa 12 kk Goldista, jonka ostin että saan vähän enemmän hyötyä tuosta.

Se Scarlettin jälkeinen konsoli voi kyllä olla mitä tahansa. Joko se on yhä tätä samaa tai joku pääte, jolla striimata pelejä. Itse en vuokrapelaukseen tai suoratoistoon pelien kanssa lähde mutta tuon euron tarjouksen nappasin ihan sen takia, että pääsen pelailemaan uusia pelejä ilman että odottelen tarjouksia. Forza Horizon 4 lähti ensimmäisten joukossa lataukseen. Ja toki ne kiinnostavimmat pelit ostan edelleen heti julkaisussa fyysisenä mutta kaikki mitkä on nyt olleet odottamassa parempaa hetkeä, tulee varmaa ainakin aloitettua tuon Games Passin kautta.

Rahallisestihan ei olisi mitään järkeä ostaa mitään mikä kuuluu/tulee Games Passiin. Kyllä silti tulee Gears 5 ostettua vaikka sen saakin Games Passista ja vieläpä useamman päivän ennakkoon.

Käyttäjän Varjo-Varas kuva
Varjo-Varas

Kaikki tämä on ihan hienoa kuitenki oma Xbox One on seisonut pitkälti tyhjänpanttina ekslusiivien puutteen takia. Jos pelattavaa ei vain ole ei nämä muut asiat oikein auta... :(