KonsoliFIN täytti pyöreitä vuosia! Suomen suurin harrastelijavoimin ylläpidetty pelisivusto perustettiin 4. elokuuta vuonna 2000, jolloin elettiin vielä kuudennen konsolisukupolven kynnyksellä. Sivusto sai alkunsa lukuisina erillisinä harrastelijasivustoina, jotka lopulta yhdistyivät KonsoliFIN-lipun alle.

KonsoliFIN on ollut varsin näkyvä osa kotimaista peliskeneä. Sen 20-vuotisen taipaleen keskeisimpiä pilareita ovat olleet niin keskustelualue kuin aktiivinen yhteisökin, minkä lisäksi pelisivustojen perinteistä sisältöä on tuotettu toimeliaasti pelaajilta pelaajille -mentaliteetilla.

Sivusto on vaikuttanut kotimaiseen pelimediaan monessa muussakin mielessä. Esimerkiksi Pelaaja-lehden avustajien joukossa on monia KonsoliFINissä kannuksensa hankkineita toimittajia, ja löytyypä istuvasta toimituksestakin nokareen verran KonsoliFIN-taustaa.

Pelaaja ottikin jo varaslähdön juhlahumuun Pelaajacast-podcastin 254. jaksossa, jossa mikrofonien äärelle kokoontui allekirjoittaneen seuraan avustajakaartimme entiset KonsoliFIN-veteraanit Esa Mäkijärvi, Aake Kinnunen ja Paavo Niskala. Kaksi ensiksi mainittua ovat myös KonsoliFINin perustajajäsenistöä.

Juhlakuukauden aikana KonsoliFINin nykytoimitus lupaileekin järjestää kilpailuja, jakaa klassisten teosten arvioita somekanavissa ja muistella muuten vaan menneitä.

Suuret onnittelut koko KonsoliFIN-porukalle!

Lähde: KonsoliFIN

Lisää luettavaa