KonsoliFIN täytti pyöreitä vuosia – pelaajilta pelaajille jo 20 vuoden ajan / Uutiset / pelaaja.fi

KonsoliFIN täytti pyöreitä vuosia – pelaajilta pelaajille jo 20 vuoden ajan

5.08.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6
KonsoliFIN täytti pyöreitä – pelaajilta pelaajille jo 20 vuotta

KonsoliFIN täytti pyöreitä vuosia! Suomen suurin harrastelijavoimin ylläpidetty pelisivusto perustettiin 4. elokuuta vuonna 2000, jolloin elettiin vielä kuudennen konsolisukupolven kynnyksellä. Sivusto sai alkunsa lukuisina erillisinä harrastelijasivustoina, jotka lopulta yhdistyivät KonsoliFIN-lipun alle.

KonsoliFIN on ollut varsin näkyvä osa kotimaista peliskeneä. Sen 20-vuotisen taipaleen keskeisimpiä pilareita ovat olleet niin keskustelualue kuin aktiivinen yhteisökin, minkä lisäksi pelisivustojen perinteistä sisältöä on tuotettu toimeliaasti pelaajilta pelaajille -mentaliteetilla.

Sivusto on vaikuttanut kotimaiseen pelimediaan monessa muussakin mielessä. Esimerkiksi Pelaaja-lehden avustajien joukossa on monia KonsoliFINissä kannuksensa hankkineita toimittajia, ja löytyypä istuvasta toimituksestakin nokareen verran KonsoliFIN-taustaa.

Pelaaja ottikin jo varaslähdön juhlahumuun Pelaajacast-podcastin 254. jaksossa, jossa mikrofonien äärelle kokoontui allekirjoittaneen seuraan avustajakaartimme entiset KonsoliFIN-veteraanit Esa Mäkijärvi, Aake Kinnunen ja Paavo Niskala. Kaksi ensiksi mainittua ovat myös KonsoliFINin perustajajäsenistöä.

Juhlakuukauden aikana KonsoliFINin nykytoimitus lupaileekin järjestää kilpailuja, jakaa klassisten teosten arvioita somekanavissa ja muistella muuten vaan menneitä.

Suuret onnittelut koko KonsoliFIN-porukalle!

Lähde: KonsoliFIN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Miksiköhän sielä ei ole enää vuosiin ollut pahemmin kilpailuja mitä oli silloin joskus ennen

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus frozen

Miksiköhän sielä ei ole enää vuosiin ollut pahemmin kilpailuja mitä oli silloin joskus ennen

Taitaa palkintopuoli olla yleensä julkaisijoiden anteliaisuuden varassa. Tuskin harrastelijamedia alkaa mitään kolehtia keräämään, että saadaan aina välillä joku konsoli jaettavaksi eteenpäin.

Viime vuosina fyysisen krääsän lähettely medioille on varmaan ylipäätäänkin vähentynyt ja julkaisijoiden kiinnostus siirtynyt perinteisestä pelimediasta vaikutusalttiimpiin somevaikuttajiin.

Käyttäjän Jaakko Herranen kuva
Jaakko Herranen
Lainaus frozen

Miksiköhän sielä ei ole enää vuosiin ollut pahemmin kilpailuja mitä oli silloin joskus ennen

Kyllä, sivua tosiaankin pyöritetään harrastelijavoimin ja mahdolliset kisapalkinnot pitää pyytää nöyrästi hattu kourassa suoraan julkaisijoilta. Tokihan siihen nähden meillä on kisoja kyllä ollut aika paljonkin :)

Käyttäjän Spectre kuva
Spectre
Lainaus frozen

Miksiköhän sielä ei ole enää vuosiin ollut pahemmin kilpailuja mitä oli silloin joskus ennen

Haerski tuossa jo vastasikin: palkintoja ei oikein tipu entiseen malliin tai sitten niiden perään pitäisi aktiivisesti kysellä. Kisat myös vaativat paljon järjestelyjä, joihin harrastemediana ei aina ole aikaa oikeilta töiltä, perheeltä ja pelaamiselta. Terveisin, Petri Leskinen / KonsoliFIN

Käyttäjän TaiZteR kuva
TaiZteR

IMAGE(https://lh3.googleusercontent.com/fya9tJRiglG3Esbnl3zrxB2x9cbcrM1-Mo81xm0re-w_6dRxn63lWPj_tkB8U4o4seJyhFNCj7eFOB9IOlD3WJKdtThhXAYjEW2yyiJLjeU4XJz2BMJxh-KLPFiX2xPq_RdzsU73fNKOYmIuKmdVrVyN8UsNf5vPPopVG3dkkFdklIYX2h9H_KV7zJtA9qHhuHdH9s1FKlbje6YvG6K69IBagPUr2EIe7Ubh4uAzC94fmtDKDfE9K62DuqOUyQFt61yk8NGnYA6SPJ3LIVOxIs-j40Iyendlc59hk7_T7gQOW6VD1yWK5OIC2QtcRN730sFSLZWGXjSkc3QR9uaqqYsv6A_ONrh_qColsCfyjoFyCKDfkUX7DcY_oPfCiahgbtk7YZqUv1DZdXBEb80rCfXAqahP4Zh1QcFjxBbPnmn7wOt9DFvzJ70shoeutRvytjlQfJniVJXdhwtqdDvYaPhKkCmk8A9VWsFCE4xEEzCX0gz8JNy_eUA-_ROSwcfYMf_vNtEo2YsKq8fcttes8MbpFL8PpparnblD9EUpzP0kfndjVfV7rN3-SM12LnYErqUgY0plLDE5c2O_qydBTZTHvbSGRx2VIIE0GHZ_AuiIYgJBs4rkgUC_rPwgq8iDcOBX8RTH8g2VDDMlm-pOEpO1Shp0Ywxn50hYISSJFms9NuButZveP8mUIkEMGQ=w1248-h969-no?authuser=1)Ai vitsi, mulla on vieläkin kaapissa joku 10 vuotta sitten KonsoliFINin joulukalenterista(?) voitettu t-paita! On kyllä vaan sen verran kulunut tosiaan että ei kehtaa julkisella paikalla pitää :D

Käyttäjän Jaakko Herranen kuva
Jaakko Herranen

Nyt on muuten Facebookin puolella ensimmäinen kilpailu käynnissä :)

Nostoja