Ulkomaalaisomistuksessa olevat yritykset saavat jälleen oikeuden myydä pelikonsoleita Kiinan markkinoilla, Kiinan kansantasavallan valtioneuvosto on päättänyt.

Maan ylin toimeenpaneva elin on tiedottanut purkaneensa vuodesta 2000 voimassa olleen kiellon, jonka on estänyt ulkomaalaisomisteisia konsolivalmistajia myymästä tuotteitaan virallisesti manner-Kiinan alueella. Kiellon poistumisen myötä niin Microsoft, Sony kuin Nintendokin, jonka tiettyjä tuotteita on myyty markkinoilla jo kiinalaisella iQue-tuotenimellä, saavat mahdollisuuden valmistaa konsoleita Shanghain vapaakauppa-alueella ja myydä tuotteita Kiinassa. Myynnin edellytyksenä on kuitenkin maan kulttuurivirastojen tarkastuksessa saatu hyväksyntä.

Pelikonsolien myynti Kiinassa kiellettiin 14 vuotta sitten, koska niiden katsottiin vaikuttavan negatiivisesti nuorten mielenterveyteen. Pelikonsolien sijaan maassa pelataan lähinnä pc-pelejä, joiden markkinaosuus liikevaihdolla mitattuna maailman kolmanneksi suurimmasta pelimarkkinasta oli lähes kaksi kolmannesta. Konsolipelejä markkinoilla myytiin viime vuoden aikana vain 10 miljoonalla eurolla, kun alan kokonaisliikevaihto oli n. 9,43 miljardia euroa, 38 prosenttia edellisvuotta korkeampi.

Lähde: Reuters

Lisää luettavaa