Konsolikilpa kiihtyy: Kinectitön Xbox One on 10 prosenttia tehokkaampi / Uutiset / pelaaja.fi

Konsolikilpa kiihtyy: Kinectitön Xbox One on 10 prosenttia tehokkaampi

5.06.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
22

Microsoft on kertonut Xbox One -konsolin kehitysyksiköiden uuden päivityksen tuovan lisää tehoja pelien käyttöön.

Yhtiön pelidivisioonan pomo Phil Spencer kertoi Twitterissä uuden ohjelmistopäivityksen tarjoavan kehittäjille uusien työkalujen ohella entistä enemmän näytönohjaintehoja. Microsoftin antaman lausunnon mukaan lisäresurssit nostavat Xbox Onen näytönohjaimen suorituskykyä jopa 10 prosentilla.

Näytönohjaimen käytettävissä olevien tehojen lisäys on seurausta Kinect-liikeohjausjärjestelmän pakollisuuden poistumisen myötä vapautuvista resursseista. Microsoftin mukaan Kinect-pakon jääminen unholaan tarjoaa kehittäjille entistä enemmän vapauksia Xbox One -pelien kehittämiseen sekä ääni- ja liikeohjauksen käyttöön. Yhtiön lausunnon mukaan vapautuvien tehojen hyödyntäminen jää kuitenkin kehittäjien harkintaan.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Herää taas kysymys, kannattiko sitä Kinectiä alunperinkään iskeä boxin mukaan...

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

MS loittonee kokoajan siitä Xbox Onesta mitä ovat alusta asti mainostaneet. Pelaajien kannalta hyvä asia mutta tuntuu vähän hölmöltä että yhtiö jälkeenpäin peruu päätöksiään.

Käyttäjän Reddpayn kuva
Reddpayn

No, ei se hd 7790 (xo) kuitenkaan hieman downclokattua hd7870:llaa (ps4) pärjää. :) unohtamatta vielä ps4:n parempaa gddr5 ramiä.

Käyttäjän chelsea kuva
chelsea

Liian vähän, liian myöhään...

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro
Lainaus käyttäjältä Galactus

MS loittonee kokoajan siitä Xbox Onesta mitä ovat alusta asti mainostaneet. Pelaajien kannalta hyvä asia mutta tuntuu vähän hölmöltä että yhtiö jälkeenpäin peruu päätöksiään.

Enpä tiedä. Eikös se ole ihan normaalia ja odotettavaa, että yhtiö tekee päätöksiään kuluttajien palautteen perusteella ja kehittää tuotettaan sekä toimintaansa sillä tavoin?

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä xtpro

Lainaus käyttäjältä GalactusMS loittonee kokoajan siitä Xbox Onesta mitä ovat alusta asti mainostaneet. Pelaajien kannalta hyvä asia mutta tuntuu vähän hölmöltä että yhtiö jälkeenpäin peruu päätöksiään.

Enpä tiedä. Eikös se ole ihan normaalia ja odotettavaa, että yhtiö tekee päätöksiään kuluttajien palautteen perusteella ja kehittää tuotettaan sekä toimintaansa sillä tavoin?

Jep ja toisekseen suunnanmuutos tapahtui sen jälkeen kun Xbox osaston johto vaihtui, eli Don Mattrick lähti Microsoftilta Zyngalle (ONNEKSI!)...Kinect nimittäin oli pitkälti juurikin Mattrickin "lempi-lapsi", Mattrick oli se joka uskoi Kinectiin, että se todella erottaisi Xboxin kilpailijoista...vaikka sitten hinta olisi suolaisempi. Ja kyllä tämä sama kaveri myös totesi Xbox Onen "always online" ominaisuudesta "hankkikaa Xbox 360 jos teillä ei ole nettiä käytössä". Eli varsin luonnollista että uudet Xboxista vastuussa olevat henkilöt Phil Spencerin johdolla haluavat tehdä asiat toisin kuin Don Mattrick teki.

Mutta kai se on ihan sama mitä Microsoft tekee, jotkut tuntuvat valittavan asiasta jokatapauksessa.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Enpä tiennytkään ettei Kinect ollut onen riippakivi pelkästään hinnan vaan myös graafisen suorituskyvyn osalta. Viime aikaiset liikkeet ovat ainakin omissa silmissäni nostaneet onen osakkeita.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Ei pelkän Näytönohjaimen 10% parannus, nosta kokonais tehoja 10%...

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nyt sitten taas with the grain of salt kun luet sen 10% lisää tehoja kohdan. Kuten kurrinen tuossa hyvin sanoi. Hyvä puoli nyt on se, että kun ei Kinectin paskaa tarvitse väkisin ostaa niin myls Xbooneri tulee tähän talouteen jossain vaiheessa. Sitten kun mielenkiintoista yksinoikeupelattavaa on tarpeeksi, Halot ja Gearit kun ei minulle konsoleita myy.

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Liian myöhään ja tämänkin jälkeen kilpailija on huomattavasti tehokkaampi.