Grafiikkateknologiayhtiö Nvidia loikkaa aiempaa vahvemmin pelimarkkinoille. Yhtiö julkisti CES 2013 -lehdistötilaisuudessaan uuden Project Shieldiksi kutsutun käsikonsolinsa.

Project Shield kantaa sisällään Nvidian omaa upouutta Tegra 4 -mobiiliprosessoria ja pohjautuu Googlen Android Jelly Bean -käyttöliittymään. Ulkoisesti laite on käytännössä kotikonsoliohjain, johon on isketty kiinni kaiuttimet ja viiden tuuman multitouch-kosketusnäyttö.

Laitteesta löytyy paikka niin kuulokkeille, micro USB:lle kuin myös MicroSD-muistikorteille, minkä ohella siinä on HDMI-ulostulo. Siinä missä laitteen oma näyttö tukee 720p-resoluutiota, luvataan Project Shieldin tukevan HDMI:n kautta jopa 4K-resoluutiota.

Android-pelien ohella Project Shield tarjoaa myös tuen esimerkiksi pc:n Steam-pelien pelaamiseen suoratoiston avulla. Ominaisuuden käyttö näyttää kuitenkin vaativan, että pelaajan tietokoneesta – jonka kautta suoratoisto siis tehdään – löytyy Nvidian GeForce GTX -pohjaista grafiikkateknologiaa.

Laite on tarkoitus nähdä Pohjois-Amerikassa huhti-kesäkuussa. Muualla maailmassa julkaisu tapahtuu myöhemmin. Hintaa ei ilmoitettu.

Linkki esittelyvideoon

Lähde: Polygon, GeForce.com, Shield-kotisivu

Lisää luettavaa