Konsolitarjontaa kurittava sirupula jatkuu reilusti ensi vuoteen – AMD:n toimitusjohtaja lupaa kuitenkin helpotusta vuoden loppupuolella / Uutiset / pelaaja.fi

Konsolitarjontaa kurittava sirupula jatkuu reilusti ensi vuoteen – AMD:n toimitusjohtaja lupaa kuitenkin helpotusta vuoden loppupuolella

5.10.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Konsolitarjontaa kurittava sirupula jatkuu reilusti ensi vuoteen

Uuden sukupolven konsolien ja uusien näytönohjainten saatavuus pysyy heikkona vielä ensi vuoden alkupuolelle, AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su arvioi.

Sun mukaan laajasti teollisuuden tuotantoketjuja ravistellut sirupula ei helpota vielä ensi vuoden alkupuoliskollakaan. Pandemian aiheuttaman kysyntäpiikin seurauksena sirujen saatavuus on ollut heikkoa jo viime vuodesta saakka, eivätkä valmistajat ole vielä ehtineet vastata kysynnän kasvuun. AMD toimittaa siruja niin PlayStation 5:een kuin Xbox Series X/S:ään, joten sen tuotantovalmiuksilla on suoria vaikutuksia uuden sukupolven konsolien saatavuuteen.

Sirupulan lieventyminen on kuitenkin Sun mukaan jo näköpiirissä. Hän kertoo viime vuonna käynnistettyjen tuotantolaitoshankkeiden alkavan kantaa hedelmää lähiaikoina, minkä pitäisi näkyä myös tuotteiden saatavuudessa. Sirujen ja tuotteiden saatavuuden odotetaankin parantuvan vuoden 2022 toisella puoliskolla.

Lähde: Gameinformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Tässä hyvin selitetty tuon sirupulan syyt:
Semiconductor Shortage Explained

Nostoja