Korea taipui historiallisesti – suomalainen Joona Sotala taisteli tiensä StarCraft II:n maailmanmestariksi / Uutiset / pelaaja.fi

Korea taipui historiallisesti – suomalainen Joona Sotala taisteli tiensä StarCraft II:n maailmanmestariksi

4.11.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Viikonloppuna on päästy todistamaan jälleen kerran suomalaista elektronisen urheilun historiaa. Varhain sunnuntai-aamuna suomalainen Joona "Serral" Sotala pokkasi itselleen kärkipaikan BlizzCon 2018 -tapahtuman yhteydessä järjestetyssä StarCraft II:n maailmanmestaruussarjan loppuottelussa. Tämä tekee hänestä ensimmäisen Korean ulkopuolelta tulleen henkilön, joka on voittanut StarCraft II:n arvostetuimman mestaruustittelin.

20-vuotias Sotala nappasi voitosta itselleen 280 000 dollarin palkintosaaliin. Finaalivoitto liikeni eteläkorealaista Kim "Stats" Dae Yeobia vastaan Zerg-rotuun luottaen. Sijat kolme ja neljä menivät korealaispelaajille Kim "sOs" Yoo Jin sekä Lee "Rogue" Byung Ryul.

BlizzConin yhteydessä mestaruudesta kamppailivat yhteensä kahdeksan pelaajaa osana niin sanottuja mestaruussarjan globaaleja finaaleja. Sotalan lisäksi heistä vain meksikolainen Juan Carlos "SpeCial" Tena Lopez oli kotoisin Korean ulkopuolelta. Mukaan globaaleihin finaaleihin oli mahdollista päästä osana 16 pelaajan lohkovaihetta, johon kahdeksan pelaajaa saapui Korean omasta turnaussarjasta ja muut kahdeksan muista kansainvälisistä mestaruussarjan turnauksista.

Myös aiemmin tänä vuonna Sotala on näyttänyt vahvoja otteita kansainvälisillä virtuaalikentillä. Esimerkiksi elokuussa tämä selätti huippupelaajia voittamalla GSL vs. The World -turnauksen.

Ohessa ratkaisun hetkiin ajastettu videotallenne BlizzCon-loppuottelusta.

Lähde: StarCraft Esports (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Onnea!

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Hyvä että saadaan suomalaisiakin vähän palkintopalleille. Harmi että overwatchissa kiina mustanahevosena tuli suomelle heti vastaan.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Oli kyllä ihan uskomattoman hyvät pelit sekä Rogueta että Statsia vastaan, ainakin katsojan kannalta. Hienoa Serral!

Käyttäjän humungus kuva
humungus

"Zerg-rotuun luottaen", pitäisikö kenties jo opetella oikea ilmaisu, Zerg-laji. Olen aina ihmetellyt sitä että näissä Sci-fi leffoissa ja peleissä puhutaan aina roduista eikä koskaan lajeista vaikka tässäkin tapauksessa pitäisi. Kaikki varmaan tietää rotu ja laji termien eron. Rotu on lajin erinlaiset muunnokset jotka voivat lisääntyä keskenään esim. koirat (useita rotuja). Eri lajit eivät voi lisääntyä keskenään esim. koirat ja kissat. Varmaan nuo kuvitteeliset Zergit, protonit ja terraanit (ihmiset) ovat tuon määritelmän mukaan eri lajeja. Uutisesta sen verran että, hienoa ja onneksi olkoon Joonalle.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Onnea Joonalle, aivan älyttömän loistava suoritus ja ensimmäisenä Korean ulkopuolelta nappasi tittelin! Tuota kun rupeaa enemmän miettimään niin onhan se nyt hemmetin kova veto että tyyppi pikkuisesta Suomesta otti ja päihitti Korean joka on hallinnut peliä jo vuosia.

Tuolla jo iltäpäivälehtien palstoilla muutamat tädit ja sedät olivat jo takaisin kouluun patistamassa, vaikka tyyppi on tienannut vuodessa enemmän rahaa kuin juuri mikään perusammatti Suomessa voi tarjota :D Nuori jätkä voittaa maailmanmestaruuden ja ison rahapalkinnon, mutta karmeaa kun ei ole pänttäämässä nenä kiinni kirjassa. On se kumma että sitä opiskelua pidetään jotenkin nuoren ihmisen mittana Suomessa, ja vaikka tyyppi nettoaa tukuttain tuohta niin kilpapelaamista ei pidetä tarpeeksi hyvänä ammattina. "Nyt kun on pelit pelattu niin voi lähtee opiskelemaan!" Tai sitten voi jatkaa pelaamista ja tienata rutkasti lisää, opiskella ehtii sitten myöhemminkin elämässä kun muhkea tilipussi takaa ettei tarvitse kärjistellä tuella ;3

Käyttäjän Drangna kuva
Drangna

Mahtava suoritus, etenki ku hallitsi koko WCS sarjaa voittaen 4-osakilpailua ja vielä Koreassa aiemmin GSL vs World turnauksen (sekin jo historiaa). Blizzcon voitto oli täydellisen vuoden kirsikka kakun päälle.

Suomesta on ollut monta hyvää Sc2-pelaajaa, jotka katoavat kartalta sinne koulun penkille. Toivottavasti Serral jatkaa Sc2 parissa vielä monta vuotta, ehtii sitä 30v iässä kouluun. Lahjakas kaveri se on muutenki myös peli-nickin takana.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Ehdottomasti oikea ratkaisu on että keskittyy sataprosenttisesti Starcraftin kilpapelaamiseen nyt, opiskella ehtii myöhemminkin.

Käyttäjän tetteri kuva
tetteri

Eiköhän ne pelit nyt riitä ja aika opiskella tai tehdä jotain järkevää.

Käyttäjän ajajehu kuva
ajajehu

Ehkä olisi tosiaan parempi hankkia jokin oikea ammatti, tuotti pelaaminen sitten rahaa kuinka paljon hyvänsä.

Käyttäjän jutetsu kuva
jutetsu

Vaikea nähdä tätä oikeana päivätyönä. "Mitä susta tulee isona? Videopelaaja." Koulun penkille, mars mars.