Korea taipui historiallisesti – suomalainen Joona Sotala taisteli tiensä StarCraft II:n maailmanmestariksi

Joona Sotala on virallisesti tämän hetken kovin StarCraft II -pelaaja. Historiallisesti korealaisetkin jäivät varjoon.

4.11.2018 23:10

Viikonloppuna on päästy todistamaan jälleen kerran suomalaista elektronisen urheilun historiaa. Varhain sunnuntai-aamuna suomalainen Joona ”Serral” Sotala pokkasi itselleen kärkipaikan BlizzCon 2018 -tapahtuman yhteydessä järjestetyssä StarCraft II:n maailmanmestaruussarjan loppuottelussa. Tämä tekee hänestä ensimmäisen Korean ulkopuolelta tulleen henkilön, joka on voittanut StarCraft II:n arvostetuimman mestaruustittelin.

20-vuotias Sotala nappasi voitosta itselleen 280 000 dollarin palkintosaaliin. Finaalivoitto liikeni eteläkorealaista Kim ”Stats” Dae Yeobia vastaan Zerg-rotuun luottaen. Sijat kolme ja neljä menivät korealaispelaajille Kim ”sOs” Yoo Jin sekä Lee ”Rogue” Byung Ryul.

BlizzConin yhteydessä mestaruudesta kamppailivat yhteensä kahdeksan pelaajaa osana niin sanottuja mestaruussarjan globaaleja finaaleja. Sotalan lisäksi heistä vain meksikolainen Juan Carlos ”SpeCial” Tena Lopez oli kotoisin Korean ulkopuolelta. Mukaan globaaleihin finaaleihin oli mahdollista päästä osana 16 pelaajan lohkovaihetta, johon kahdeksan pelaajaa saapui Korean omasta turnaussarjasta ja muut kahdeksan muista kansainvälisistä mestaruussarjan turnauksista.

Myös aiemmin tänä vuonna Sotala on näyttänyt vahvoja otteita kansainvälisillä virtuaalikentillä. Esimerkiksi elokuussa tämä selätti huippupelaajia voittamalla GSL vs. The World -turnauksen.

Ohessa ratkaisun hetkiin ajastettu videotallenne BlizzCon-loppuottelusta.

Lähde: StarCraft Esports (Twitter)