Korealaisräiskintä Crossfire viime vuoden tuottoisin ilmaispeli / Uutiset / pelaaja.fi

Korealaisräiskintä Crossfire viime vuoden tuottoisin ilmaispeli

21.01.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3
Korealaisräiskintä Crossfire viime vuoden tuottoisin ilmaispeli

Eteläkorealaisen SmileGate-studion CrossFire-verkkoräiskintä oli maailmanlaajuisesti viime vuoden tuottoisin ilmaiseksi pelattava peli, digitaalisten pelien markkinatutkimuksiin erikoistunut SuperData kertoo.

SuperDatan arvioiden mukaan kiinalaisen Tencent-yhtiön ylläpitämä peli ylsi lähes miljardin dollarin myynteihin viime vuoden aikana. Listan toista sijaa pitää myös Tencentin omistaman Riot Games -studion kehittämä League of Legends, joka kartutti 624 miljoonan dollarin(n. 460 miljoonaa euroa) liikevaihdon. Kymmenen menestyneimmän pelin listan erikoisin nimi lienee vuonna 1998 markkinoille saapunut massiivimoninpeli Lineage, joka tuotti 257 miljoonaa dollaria, vaikka pelin palvelimet päätettiin sulkea Pohjois-Amerikassa tuottamattomina jo vuonna 2011.

Listalle ylsi myös Activision Blizzardin massiivimoninpeli World of Warcraft, joka keräsi kuukausimaksupohjaisesta ansaintamallistaan huolimatta yli 200 miljoonan dollarin edestä mikromaksuja. Myös osittain ilmaiseksi pelattavaan malliin siirtynyt EA:n Star Wars: The Old Republic näyttää menestyvän SuperDatan arvioiden mukaan mainiosti, sillä peli saavutti 139 miljoonan dollarin liikevaihdon mikromaksuillaan.

Vuoden 2013 tuottavimmat pelit mikromaksutuotoissa mitattuna:

1. Crossfire, 957 milj. dollaria

2. League of Legends, 624 milj.

3. Dungeon Fighter Online, 426 milj.

4. World of Tanks, 372 milj.

5. Maplestory, 326 milj.

6. Lineage I, 257 milj.

7. World of Warcraft, 213 milj.

8. Star Wars: The Old Republic, 139 milj.

9. Team Fortress 2, 139 milj.

10. Counter-Strike Online,  121 milj.

Lähde: SuperData

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

Jännää, ikinä kuullutkaan tällaisesta vaikka F2P-markkinoita tulee sentään jonkin verran pidettyä silmällä. Kaikista muista listalla olevista peleistä olen sentään kuullut.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

En ole itsekään mistään Crossfirestä koskaan kuullut, mutta täytyy muistaa, että free-2-p(l)ay vaikuttaa eniten Kiinan suunnalla, ja kyseinen peli on eteläkorealainen, niin ihmekös tuo.

Crossfiren lisäksi en ole koskaan kuullut CS Onlinesta tai Dungeon Fighter Onlinesta. En myöskään tiennyt, että WoW:sta löytyy nykyään mikromaksuja. No, joka päivä oppii jotain uutta.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Noista neljästä en ole kuullut. CroosFiresta olen kuullut, mainosten takia, mutta en koskaan tiennyt millainen se on. Noista itse pelaan Team Fortress 2 (harvoin), Star wars: The old republic (ennen pelasin himona), ja Tankkien maailma on kovalevyllä ja harjoittelu osio läpäisty, koskaan vaan en ole päässyt peliin asti.