Koripallopelien pitkäaikainen johtaja ottaa mallia EA:sta – naisjoukkueet liittyvät mukaan NBA 2K20 -rosteriin / Uutiset / pelaaja.fi

Koripallopelien pitkäaikainen johtaja ottaa mallia EA:sta – naisjoukkueet liittyvät mukaan NBA 2K20 -rosteriin

10.08.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

2K Sportsin NBA 2K -pelisarja on ollut koripallopelien johtohahmo jo pidemmän aikaa, mutta välillä sekin ottaa mallia muualta. Tuoreena lisäyksenä julkaisija on ilmoittanut, että Electronic Artsin oman NBA Live -sarjan tavoin nyt myös lähestyvä NBA 2K20 on pitämässä sisällään naisten WNBA-liigan sekä sen kaikki 12 joukkuetta.

Naisedustuksen saapuminen tapahtuu 2K:nkin tapauksessa vähitellen. Uutuuspelissä WNBA-joukkueilla päästään pelaamaan vasta Play Now- ja Season-tiloissa, kun viime vuonna NBA Live -sarja tuki niitä myös esimerkiksi The One -kampanjatilassaan. 2K:n pelissä naisjoukkueet on huomioitu muuten toki aina omia pelityylejään ja animaatioitaan myöten.

– Fanit ovat vuosia pyytäneet mahdollisuutta pelata heidän suosimilla WNBA-tähdillä. Olemme tehneet töitä WNBA:n ja heidän parhaimpien pelaajien kanssa luodaksemme hyperrealistisen ja tarkan version heidän liigastaan. Olemme innoissamme voidessamme tuoda tämän ominaisuuden NBA 2K20:een, koska tiedämme, miten tärkeä WNBA on koripallomaaimalle, kertoo kehittäjä Visual Conceptsin kehitysjohtaja Jeff Thomas

Pyynnöistä huolimatta vastustusta on myös näkynyt sosiaalisessa mediassa. Yleisenä kritiikkinä esiin on noussut toteamus siitä, kuinka vähemmän suosittuun liigan panostaminen on katsottu kehitysresurssien hukkaanheitoksi. Seksistiset heitot ovat olleet myös näkyvä teema 2K:n eri somejulkaisujen alla. 

Kotaku-sivustolle antamassaan lausunnossaan 2K Sports on kommentoinut kritiikkiä toteamalla, kuinka se on aina tähdännyt koripallon todellisen olemuksen saavuttamiseen peleissään ja että yhtiössä ollaan ylpeitä siitä, että naiset tuodaan osaksi sarjaa.

Kaupoissa NBA 2K20 nähdään 6. syyskuuta Xbox One-, PlayStation 4-, Switch ja pc-version voimin.

Lähde: NBA, Kotaku, NBA 2K20 (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja