Koronavirus laukaisi Plague Incin uuteen menestykseen – kehittäjä muistuttaa, että kyseessä on vain peli / Uutiset / pelaaja.fi

Koronavirus laukaisi Plague Incin uuteen menestykseen – kehittäjä muistuttaa, että kyseessä on vain peli

25.01.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
koronavirus, coronavirus, Plague Inc, Ndemic Creations, simulaatio, episodemia, tauti,

Maailmalla seurataan parhaillaan koronaviruksen leviämistä sellaisella jännityksellä, että aihetta sivuavat pelitkin ovat alkaneet saada uutta tuulta alleen. Menestystä osakseen on viime aikoina nauttinut varsinkin tautien levittämistä käsittelevä strategiapeli Plague Inc., joka melkein kahdeksan vuoden iässä on noussut taas Kiinassa sovelluslatauksien kärkeen.

Menestystä on perusteltu varsinkin sillä, että Plague Inc. tarjoaa ihmisille keinon käsittelellä oikean maailman tapahtumia pelimuodossa. Kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Weibossa on esimerkiksi vitsailtu, kuinka paras keino päästä eroon kauhusta on kohdata se.

Plague Incin kehittänyt Ndemic Creations kertoo saaneensa kuitenkin myös virukseen liittyen suoria kysymyksiä niin pelaajilta kuin medialta. Yhtiö onkin päätynyt julkaisemaan tiedotteen, jossa se muistuttaa, että vaikka Plague Inc -käsitteleekin tautien leviämistä realistisesti ja informatiivisesti, on kyseessä silti ennen kaikkea videopeli.

– Muistakaa, että Plague Inc. on peli, eikä tieteellinen malli, ja että tämänhetkinen korovirustilanne on erittäin aito ja vaikuttaa suureen määrään ihmisiä. Suosittelemme pelaajia saamaan informaatiota suoraan heidän paikallisilta ja globaaleilta terveysviranomaisilta, Ndemicin tiedotteessa todetaan.

Lähde: Ndemic Creations, BBC, QZEurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Siinä kohtaa kun Farm51:sen WW3 peli nousee uuteen pelaajaennätykseen alan oikeasti huolestua 😬

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Eli tästä epidemiasta selviää vain gamerit 😂

Käyttäjän CarbonarA kuva
CarbonarA

Tämä jos jokin on ilmaista, sekä kehittäjästä riippumatonta mainontaa itse pelille.

Huvittavaa ajatella, että sivutoimisesti joku oikeasti hyötyy tästä, vaikka näillä maailmoilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus CarbonarA

Tämä jos jokin on ilmaista, sekä kehittäjästä riippumatonta mainontaa itse pelille.

Huvittavaa ajatella, että sivutoimisesti joku oikeasti hyötyy tästä, vaikka näillä maailmoilla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Voin kuvitella jo koko joukon hyötyjiä, kuten esim. ne rakennusfirmat, jotka parasta aikaa kyhäävät sitä jättisairaalaa Kiinassa. Ja en yhtään epäilisi, etteikö siellä olisi myös koko joukko huijareita, jotka myyvät ties mitä hyödytöntä tuubaa pelokkaille ihmisille. "Parannus- ja suojeluesineitä", jotka todellisuudessa eivät suojaa taudilta millään lailla.

Onhan Kiinassa ollut esimerkiksi semmoista, että näin 2000-luvullakin seksivalistus on ollut hyvin, sanoisimmeko, ympäripyöreää, koska asioita ei kehdata kertoa suoraan niin kuin ne todellisuudessa ovat. Ja tämähän on puolestaan johtanut siihen, että nuorille pareille on kaupisteltu vaikkapa jotain hiton kosteuspyyhkeitä, joiden pitäisi mukamas estää raskaaksi tuleminen.

Joten en olisi lainkaan yllättynyt, että niiden oikeasti hyödyllisten hengityssuojainten lisäksi, joku löisi rahoiksi mukamas "immuniteettiä parantavalla rohdolla". Ja sitten siinä rohdossa olisi todellisuudessa pelkkiä jauhoja, sahanpurua, rotanpaskaa sekä jäämiä hyönteismyrkystä. Koska mikäs se helpompaa, kuin huijata tietämättömiä sekä hyvin peloissaan olevia ihmisiä.

Ainakin Plague Inc. hyötyy tästä epidemiasta täysin harmittomalla tavalla. Varsinkin muistuttaessaan, että viruksen eteneminen pelissä ei vastaa todellisuutta.