Koronavirus pisti Wizards of the Coastin suunnitelmat uusiksi – Magic: The Gathering -kortin nimi vaihtuu / Uutiset / pelaaja.fi

Koronavirus pisti Wizards of the Coastin suunnitelmat uusiksi – Magic: The Gathering -kortin nimi vaihtuu

4.04.2020 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
8
Space Godzilla

Wizards of the Coast on päättänyt muuttaa uuden Magic: The Gathering -korttinsa nimeä koronaviruspandemian seurauksena. Muutoksen kohteena on Spacegodzilla, Death Corona -kortti, joka on osa tulevaa Ikoria: Lair of the Behemoths -korttisarjaa. Wizards of the Coast tiedotti asiasta torstaina.

Tiedotteessaan Wizards of the Coast kertoi corona-sanan merkityksen muuttuneen paljon siitä, kun Ikorian suunnitelmat lyötiin lukkoon. Kortin nimi kävi tuolloin järkeen, koska Spacegodzillan perinteinen hyökkäys on nimeltään Corona Beam.

Ikoria: Lair of the Behemothsin ensimmäinen painos saapuu pian kauppojen hyllylle, eikä Wizards of the Coast ehtinyt poistaa korttia ajoissa. Seuraavat erät eivät kuitenkaan sisällä Spacegodzillaa ainakaan tässä muodossa, ja digitaalisista versioista se poistetaan välittömästi. Tulossa on uusi versio kortista nimeltään Spacegodzilla, Void Invader.

Ikoria: Lair of the Behemoths sisältää muitakin Godzilla-aiheisia kortteja Spacegodzillan lisäksi. Englanninkielisessä versiossa on 16 Godzilla-hirviötä, ja japaninkielisessä peräti 19.

Lähde: Wizards of the Coast

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Nouseekohan kyseilelle kortille kovakin arvo?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mikä tässäkin nyt on ongelma? Termikin on vain yleistermi kyseisen tyyppisille viruksille ja lisäksi tarkoittaa muitakin asioita.

Kielletään vaikka autokin kun joku on joskus jäänyt jonkinlaisen auton alle?

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Ihmettelinkin mitä tekemistä Spacegodzilla:lla on Magic: the Gathering:in kanssa.

Aika outoa tehdä tuollainen muutos, Godzilla-fanit tietää kyllä mikä Spacegodzillan hyökkäys on, joten muutos vaan raivostuttaa vannoutuneen fanikunnan. Nimenmuutoksella on myös löyhä peruste, "Corona" kuitenkin tarkoittaa tähtiä ympäröivää plasmaa, pitääkö senkin nimi nyt muuttaa? Olisivat vaan olleet hiljaa niin kukaan ei olisi valittanut, sana oli olemassa kirjaimellisesti vuosisatoja ennen tätä hetkeä ja kukaan perustyhmä tallaaja ei olisi ostanut pakkaa Magic-kortteja näinä hetkinä kun paskapaperiksi, tämä toisaalta kertoo kuinka tyhminä yhtiö asiakkaitaan pitää.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tää maailma on kyllä nykyään ihan pilalla. Syytän sosiaalista mediaa. Maailman syöpä tätänykyä.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne
Lainaus Brutal1ty

Ihmettelinkin mitä tekemistä Spacegodzilla:lla on Magic: the Gathering:in kanssa.

Erikoiskortteja. Tuleva setti on täynnä sekalaisia mutaatioita hirviöistä. Hasbro on kaiken takana, WOTC rupes tekee bisnestä niiden kanssa ja nyt sieltä pusketaan ulos liukuhihnalta kaikenlaisia erikoisjulkaisuja olemassa olevista korteissa, tietenkin pienillä erillä ja isoilla hintalapuilla. Huoh...

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Tämmöisiä sattuu yleensä siksi, että vastuussa oleva yhtiö olisi saattanut loukata milloin mitäkin vähemmistöä. Koronavirus vaikuttaa kuitenkin kaikkiin, joten kerrankin pääsen kuulumaan itse siihen väestönosaan, jota Wizards of the Coast kuvittelee loukkaavansa. Niinpä voin sanoa täydellä oikeutuksella, että tuo muutos on myötähävettävä ja pelkurimainen. Enkä muuttaisi mieltäni vaikka joku lähisukulaiseni kuolisi virukseen.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Valitettavasti kun ajat ovat tällaiset, niin Wizards of the Coastinkin on otettava laskuihin se, että joku akuuttia hengenköyhyyttä poteva twitter-soturi vaistoaa tässä huomiopotentiaalin, eikä lepää ennen kuin maailman jokainen roskalehti olisi hälytetty moukaroimaan korttitehtailija syvälle maan rakoon. Melkein jo näen sieluni silmin ne IS- ja IL-klikkiotsikot.

Kyse ei ole siitä, että tämä oikeasti ketään loukkaisi, vaan siitä, että jotkut hakemalla hakevat outragea kokeakseen itsensä jotenkin relevanteiksi.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Vähän vastaava tapahtui juuri tänään Pokémon-korttipelissä: setti, jonka piti ilmestyä Japanissa nimellä World Down, on nyt muutettu sellaiseksi kuin Infinity Zone!

Nostoja