Koskettava virtuaalitodellisuusprojekti kartoittaa Tšernobylin autiota seutua / Uutiset / pelaaja.fi

Koskettava virtuaalitodellisuusprojekti kartoittaa Tšernobylin autiota seutua

3.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
3
Koskettava virtuaalitodellisuusprojekti kartoittaa Tšernobylin onnettomuutta

Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta tulee huhtikuussa kuluneeksi 30 vuotta, mutta laitoksen lähiympäristö on edelleen lähes täysin autio.

Muistopäivää varten puolalainen pelistudio The Farm 51 valmistelee historiallista Chernobyl VR -virtuaalitodellisuusprojektia, joka tulee kartoittamaan Tšernobylin ja läheisen Prypjatin kaupungin karua maastoa. Studion mukaan peliviihdettä ja dokumenttimateriaalia sekoittava teos tulee avaamaan alueen historiaa ja maantieteellisiä piirteitä ilman tosielämän visiitin vaaroja. 

– Pystymme luomaan koko suojavyöhykkeen uudelleen valokuvamaisen tarkasti. Toivomme, että Chernobyl VR:stä tulee yksi merkittävimmistä virtuaalitodellisuussovelluksista – se muistuttaa dokumenttielokuvaan astumista, projektin luova johtaja Wojciech Pazdur kertoo.

Chernobyl VR:n materiaalinkeräysprojekti on jo alkanut, ja suurimmaksi osaksi teos pohjautuu stereoskooppisella kameralla kuvattuun nauhaan. Tutkijoina Prypjatissa liikkuvat studiolaiset ovat päässeet omien sanojensa mukaan monille suljetuille alueille, joille turisteilla ei normaalisti ole asiaa, ja vaikuttavat ilmakuvat antavat uudenlaista perspektiiviä kuluneisiin uutiskoukkuihin. Huippurealistinen kokemus laittaa pelaajat pohtimaan myös Prypjatin ihmiskohtaloita.

– Halusimme skannata huoneet niin, että ne olisivat mahdollisimman uskottavia. Niin, että tähän todellisuuteen astuva voisi tuntea todella tulleensa Tšernobyliin, The Farm 51:n 3D-asiantuntija Adam Jarosz selittää.

Videota projektin kulissien takaa voi katsastaa alta. 

Chernobyl VR:n toivotaan valmistuvan huhtikuun loppuun mennessä, ja sen kaavaillaan toimivan useammilla vt-kokoonpanoilla Oculuksesta mobiilikäyttöiseen Gear VR:ään.

Lähde: All Games Beta

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Tuleekohan playstation vr:lle?

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

The Farm 51 on yksi harvoista pelintekijöistä joilta odotan jotain hyvää tulevaisuudessa koska necrovision ja deadfall adventures ovat aika hyviä räiskintöjä vaikka ovatkin halpatuotantoja.

Stalker ei ikinä tule saamaan jatko-osaa mutta ehkä nyt pääsee seikkailemaan tsernobyliin jollain tapaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tämä voisi olla kyllä mielenkiintoista kokea mutta ei kyllä edelleenkään laita ostamaan kalliita laseja.

Nostoja