Kosminen kauhu leviää helmikuussa World of Horror -roolipelillä / Uutiset / pelaaja.fi

Kosminen kauhu leviää helmikuussa World of Horror -roolipelillä

18.01.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Puolalainen kauhuroolipeli World of Horror alkaa tosissaan hahmottua sooloprojektista valmiiksi tuotteeksi. Helmikuun 20. päivä peli varhaisjulkaistaan Steamin puolella, mistä sen pitäisi jatkaa vielä myöhemmin tänä vuonna myös PlayStation 4:lle ja Switchille.

Peliä on tehnyt jo useamman vuoden osa-aikaisena hammaslääkärinä myöskin toimiva Pawel Kozminski, joka on saanut innoitusta niin Junjii Iton kuin H.P. Lovecraftin töistä. Paljon World of Horrotin tyyliin on vaikuttanut myös Kozminskin halu käyttää MS Paintia sen luomiseen. Ohjelman rajallisuus kun on houkutellut Kozminskia luoviin toteutusratkaisuihin.

Toiminnassa World of Horrorin kerrotaan olevan painajaismainen roguelite-kokemus. Pelattavaksi se tarjoaa jo varhaisjulkaisussaan viisi eri hahmoa, joilla harrastetaan niin vuoropohjaista taistelemista kuin pelimaailman tutkimista pelaajan kokoamien tapahtumakorttien rytmittämänä. Virallisen julkaisun myötä pelin pitäisi kasvaa vielä lisämysteerien, tapahtumien ja kohdattavien hahmojen kaltaisilla asioilla. 

Varhaisjulkaisuvaiheessa World of Horror kustantaa noin 15 euroa. Sen demoa on voinut jo parikin vuotta kokeilla Itch.ion kautta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pisteet vaivannäöstä. Onhan tuo Paint-taide mielenkiintoista katseltavaa. Pelin en kuitenkaan koe olevan sellainen, että jaksaisin itse tätä pelailla.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ulkoasu aiheuttaa pahoja nostalgian värinöitä ja Itomaiset mangahäröilyt sopii tyyliin kuin nokka naamaan. "Roguelite" kuitenkin herättää suuria huolia. Kun ei vain typistyisi loputtomaksi luupiksi turhaa yrittämistä ja kaunista paint-taidetta, vaan pelissä olisi myös järkevä tarina ja mysteereihin tarjolla myös vastauksia.

Vanha kunnon point&click-seikkailu tällä tyylillä, niin sulaisin tähän paikkaan kosmiseksi alkulimaksi.

Nostoja