Kotimainen Cities: Skylines laajenee ensi viikolla / Uutiset / pelaaja.fi

Kotimainen Cities: Skylines laajenee ensi viikolla

20.03.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Kotimainen Cities: Skylines laajenee ensi viikolla

Menestyksekäs kaupunginrakentelupeli Cities: Skylines saa uuden laajennuksen ensi viikolla.

Suomalaisen Colossal Order -studion kehittämä Cities: Skylines laajenee uudella Sunset Harbor -lisäsisältöpaketilla. Laajennus tuo mukanaan kalastusteollisuutta ja siihen liittyviä rakennuksia, mutta mukana on myös kattavia uudistuksia joukkoliikennevälineisiin. Pelaajat pääsevät esimerkiksi rakentelemaan maanpäällisiä metrolinjoja, helikopterireittejä ja eri kulkuneuvoreittejä yhdistäviä liikennekeskuksia. Mukana on myös uusia terveydenhuoltoon ja jätteiden käsittelyyn liittyviä rakennuksia.

Cities: Skylinesin Sunset Harbor -lisäsisältöpaketti julkaistaan pc:lle, Xbox Onelle ja PS4:lle 26. maaliskuuta.

Lähde: Colossal Order

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tekisivät joskus lisärin, joka tekisi kaupungista aidosti elävämmän. Omasta mielestä nämä Skylinesin lisärit on jatkuvati alittaneet odotukset ja suurin osa muutoksista on ollut lähinnä kosmeettisia. Lisää rakennuksia, lisää karttoja, lisää teollisuudenaloja ja koko ajan uusia liikennemuotoja, vaikka vanhojakaan ei juurikaan tarvitse käyttää kovin laajasti tehdäkseen täysin toimivan kaupungin.

Viime vuosina tullut harvakseltaan ostettua joku lisäri ja aloitettua uusi kaupunki, mutta aina hommasta loppuu mielenkiinto suhteellisen pian siksi, että kaupunki tuntuu edelleen pelkältä nukkekodilta, jossa voi nysvätä kosmeettisia yksityiskohtia vaikka maailman tappiin asti, mutta se ei tarjoa pienintäkään arkielämän haastetta (liikenteen lisäksi). Muistat vain rakentaa poliisiaseman, paloaseman, sairaalat ja kaatopaikat silloin kun ne tulevat tarjolle, niin peli käytännöllisesti katsoen pelaa itse itseään ja pelaajan "haasteeksi" jää lähinnä se miellyttääkö oma kaupunki silmää ja sujuuko liikenne.

Miten olisi vaihteeksi lisäri, joka lisäisi peruspeliin aitoja haasteita liikenteen lisäksi? Natural Disasters periaatteessa tekee jo tätä, mutta vie homman jo liian äärimmäisyyksiin. Miten olisi arkisemmat katastrofit? Suuren yhtiön tai tehtaan sulkeutuminen ja siitä seuraava massatyöttömyys, joka saa rikollisuuden rehottamaan? Entä jengit, mafia, huumeet, joiden torjumisen suhteen pelaaja joutuisi tekemään tiukkoja päätöksiä, joilla on myös jotain haittavaikutuksia, kuten kansalaisten vapauden kaventaminen ja siitä seuraava tyytymättömyys? Tai miten olisi tiukempi tasapainottelu talouden ja ympäristöasioiden välillä niin, että päästöjen vaikutuksia korostetaan, mutta voisit lainsäädännön kautta pistää tiukan päästökurin voimaan, joka puolestaan aiheuttaisi ongelmia taloudenpitoon ja työllisyyteen?

Joka tapauksessa peli kaipaa kipeästi tapahtumia, vaikkapa satunnaiseventtejä, jotka olisivat pois pelaajan hallinnasta ja joita ei voi sivuuttaa vain rakentamalla kyseistä ongelmaa poistavan rakennuksen. Satunnaieventin yhteyteen voisi esim. lisätä muutaman valinnan, joilla on uniikkeja vaikutuksia siihen kuinka tilanne kaupunkiin vaikuttaa.

Simppeli esimerkki: Massatyöttömyys iskee kaupunkiin, mitä teet?
A: Elvytät, eli maksat suuria summia rahaa yhtiöiden pelastamiseksi. Ratkaiset ongelman rahalla, mutta kansa ei tykkää, kaduilla mellakoidaan.
B: Työttömyysturva. Ongelma ei ratkea heti mihinkään, mutta kulutat suuria summia rahaa siihen, että kansa pysyy tyytyväisenä. Yrityselämä palautuu ennalleen pikkuhiljaa.
C: Et tee mitään/ei ole varaa tehdä mitään. Yritykset kaatuu, työttömyys kasvaa, kansa kurjistuu; ääritapauksissa joku kaupunginosa voisi esimerkiksi muuttua ränsistyneeksi slummiksi, kadut täyttyy kodittomista tms. Tuhon korjaaminen on pitkä prosessi ja vaatii pelaajan aktiivisuutta.

P.S. Pitkä selitys, mutta on sentään ihan realistinen mahdollisuus, että joku Colossal Orderilta näkee kommentin.