Kotimainen pelisarjakuva hakee yleisörahoitusta / Uutiset / pelaaja.fi

Kotimainen pelisarjakuva hakee yleisörahoitusta

21.05.2013 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
8

Miha Rinteen tekemä kotimaista, ja hieman myös ulkomaista, peliteollisuutta satiirisesti kuvaava sarjakuva Matkailua pelialalla hakee joukkorahoituksen voimalla varoja viimeistelyyn. Sarjakuva kertoo kahdesta kaveruksesta, jotka seuraavat suomalaisen peliteollisuuden ensimmäisiä askeleita vuodesta 1994 nykypäivään saakka.

Sarjakuva on tähän mennessä ilmestynyt vain verkossa ja enemmän tai vähemmän epäsäännöllisesti. Joukkorahoituksen turvin Rinne haluaa saattaa sarjakuvan loppuun ja saada sen julkaistua myös fyysisessä muodossa.

Sarjakuvaa on tehty valmiiksi tähän mennessä 133 sivua ja 167 sivua olisi vielä tekemättä. Rinteen mukaan häneltä on pyydetty vuosikausia uusia jaksoja ja painamaan se myös paperille. Joukkorahoitus on hänen mukaansa keino näiden tämän toteuttamiseen.

Lisää projektista voi lukea tai lähteä mukaan rahoitukseen kotimaisen Mesenaatti-palvelun avulla osoitteessa: www.mesenaatti.me/projects/matkailua-pelialalla/.

Matkailua pelialalla -sarjakuvan valmistuneitasivuja voi puolestaan lukea osoitteesta http://peliala.wordpress.com/.

Sarjakuvaa ja sen taustoja käsiteltiin Rinteen haastattelun kera Pelaaja-lehden numerossa 117 (kesäkuu/2012).

Lähde: Matkailua pelialalla

 

 

 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Eipä tule saamaan rahoitusta täältä päin, jos olisi ollut kyseessä laadukkaasti luotua sarjakuvaa, niin ehkä silloin. Mutta tuo on samaa tasoa kuin minun 3 vuotias tyttäreni piirtää, edes vähän yritystä olisi kaivannut.

Tiedän nimittäin että tämä kyseinen kynäilijä, osaa kyllä tehdä laadukasta jälkeä, mutta jos se on tuota tasoa, niin jää lukematta. Valitan.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna
Lainaus käyttäjältä SinnGamer

Eipä tule saamaan rahoitusta täältä päin, jos olisi ollut kyseessä laadukkaasti luotua sarjakuvaa, niin ehkä silloin. Mutta tuo on samaa tasoa kuin minun 3 vuotias tyttäreni piirtää, edes vähän yritystä olisi kaivannut.

Tiedän nimittäin että tämä kyseinen kynäilijä, osaa kyllä tehdä laadukasta jälkeä, mutta jos se on tuota tasoa, niin jää lukematta. Valitan.

Sama. Eikä nuo läpätkään oikein itseeni uponnut.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Ei oo ihan vakuuttavin sarjis, edes sketsisarjikseksi. Kässäri voi tietty olla mahtava.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Graafinen toteutus ei välttämättä vaikuta sarjakuvan laatuun, esimerkkina Matt Groeningin loistava Elämän helvetti. Sarjakuvan piirtäminen on toki halpaa (n. 500 a nelosta kustantaa huikeat 5 e), mutta omakustanteiden paino maksaa sen verran, ettette tekään mielellänne suoralta kädeltä eläkesäästöjänne uhraisi niille, varsinkaan kun menestys ei ole ilmiselvä. Itse olen nyt taloudellisesti siinä tilassa, etten voi säästöjä luovuttaa kivempiin kohteisiin, mutta kyllä alalla toimineen henkilön sarjiseepos ehdottomasti kiinnostaa. Jos julkaisu saadaan aikaan, niin ilman muuta ostan!

Edit: Ja vaikuttaa muuten käsiksen puolelta loistosarjalle, älkää takertuko ennakkoluuloihin!

Käyttäjän frozen kuva
frozen

ei tule onnistumaan kun suomessahan ei saa kerätä rahaa näillä kickstarter tyylisillä jutuilla

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Olen lukenut jonkin verran sarjakuvaa ja pitänyt siitä paljon. Älkää nyt ulkoasuun puuttuko, sillä luonnosmainen tyyli on kaikkein paras (ja nopeakin vielä) toteuttaa tälläistä tosielämään liittyvää sarjakuvaa. Ja koska piirrettävää on vielä helkutisti, yksityiskohtaisempi jälki vaatisi vuosikausia lisää duunia. Tietääkseni taiteilijalla on muitakin projekteja (mm. Lopunperä) joten tuskin hän voi pelkästään tähän projektiin kokonaisvaltaisesti sitoutua.

Luulen että valmiista sarjakuvajulkaisusta sivumäärää voidaan pudottaa, jotta kokonaisuudesta saadaan tiiviimpi. Aika paljon nimittäin tuo 300 sivua.

Pidän peukut pystyssä tälle ainutlaatuiselle projektille! :wink:

Käyttäjän Juppe kuva
Juppe

Tosi hyvältä vaikutti, mitä noita jokusen sivun lueskelin. Toivon menestystä projektille, toivottavasti kirja toteutuu!

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Yli kaksi tonnia jo kerättynä. Ihan hyvä suoritus päivässä...

Itse en sarjakuvalle lämmennyt, mutta verrattuna Helsingin Sanomien Fok_It-paskaan, on kyseessä Watchmenin ja Yön ritarin paluun kaltaista taidetta.

Nostoja