Kotimainen pelisarjakuva hakee yleisörahoitusta

Miha Rinteen Matkailua pelialalla -sarjakuva hakee yleisörahoituksesta varoja viimeistelyyn ja painettuun muotoon ilmestymiseseen.

21.5.2013 12:23

Miha Rinteen tekemä kotimaista, ja hieman myös ulkomaista, peliteollisuutta satiirisesti kuvaava sarjakuva Matkailua pelialalla hakee joukkorahoituksen voimalla varoja viimeistelyyn. Sarjakuva kertoo kahdesta kaveruksesta, jotka seuraavat suomalaisen peliteollisuuden ensimmäisiä askeleita vuodesta 1994 nykypäivään saakka.

Sarjakuva on tähän mennessä ilmestynyt vain verkossa ja enemmän tai vähemmän epäsäännöllisesti. Joukkorahoituksen turvin Rinne haluaa saattaa sarjakuvan loppuun ja saada sen julkaistua myös fyysisessä muodossa.

Sarjakuvaa on tehty valmiiksi tähän mennessä 133 sivua ja 167 sivua olisi vielä tekemättä. Rinteen mukaan häneltä on pyydetty vuosikausia uusia jaksoja ja painamaan se myös paperille. Joukkorahoitus on hänen mukaansa keino näiden tämän toteuttamiseen.

Lisää projektista voi lukea tai lähteä mukaan rahoitukseen kotimaisen Mesenaatti-palvelun avulla osoitteessa: www.mesenaatti.me/projects/matkailua-pelialalla/.

Matkailua pelialalla -sarjakuvan valmistuneitasivuja voi puolestaan lukea osoitteesta http://peliala.wordpress.com/.

Sarjakuvaa ja sen taustoja käsiteltiin Rinteen haastattelun kera Pelaaja-lehden numerossa 117 (kesäkuu/2012).

Lähde: Matkailua pelialalla

 

 

 

 

Lisää luettavaa