Kotimaista käsialaa olleen Ridge Racer -pelin palvelimet ovat historiaa / Uutiset / pelaaja.fi

Kotimaista käsialaa olleen Ridge Racer -pelin palvelimet ovat historiaa

27.02.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Maaliskuussa 2012 julkaistun Ridge Racer Unboundedin verkkopalvelimet on suljettu Euroopassa. Julkaisija Bandai Namco on ilmoittanut asiasta verkkosivuillaan kiittäen samalla kaikkia pelaajia näiltä vuosien varrella saadusta tuesta.

Palvelimien sulkeutumisen myötä peli menettää kourallisen verran ominaisuuksiaan. Luonnollisesti verkkomoninpeli ei enää pelissä toimi, eikä esimerkiksi omien ratojen jakaminen verkon välityksellä ole myöskään mahdollista. Yksinpelitilaan tapahtumalla ei luonnollisesti ole kuitenkaan vaikutusta.

Niin PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle kuin pc:llekin julkaistu Unboundedin oli suomalaisen Bugbear Entertainmentin käsialaa. Ridge Racer -nimestään huolimatta kyseessä oli enemmän Burnout-sarjan henkeä seurannut pelikokemus, jonka oli vielä tovin aikaa sitten määrä toimia pohjana myös ilmaiseksi pelattavalle Ridge Racer Driftopia -pelille. Driftopia ei koskaan päässyt kuitenkaan beetavaihettaan pidemmälle.

Parhaillaan Bugbear työskentelee osin joukkorahoituksella kehitetyn Wreckfest-romurallipelin parissa.

Lähde: Bandai Namco

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

"kiittäen samalla kaikkia pelaajia näiltä vuosien varrella saadusta tuesta."

No voi helvetti. Voiko tota sanoa ees noin ko pari vuotta vanha peli. Todella ärsyttävää.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Miks?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eipä tarvitse tuota peliä miettiä alehyllystä mukaan. Aivan älytöntä tämä nykyinen sulkemistahti. Toki ymmärrän kulut ja näin mutta kun tuntuu että tämä on enemmän juurikin nykyajan juttuja. Toisaalta ehkä nykyisin on myös enemmän näitä moninpelejä, joten sen kautta servereitä ja kulujakin? Ehkä sitä ei tarvitsisi ollenkaan pakottaa joka peliin sitä multiplayeria niin ei tarvitse sitten rampauttaa peliä parin vuoden jälkeen.

Käyttäjän Juhis815 kuva
Juhis815

Tämä ei tullut mulle isona yllätyksenä kun ei nettipelit kiinnosta minua ollenkaan.

Vaikka en maksanut tästä pelistä hirveää hintaa, niin silti 15€ on aika iso summa pelille joka ei ollut mun mielestä hyvä kuin olisin ajatellut.