Kotimaista ohjelmistoa PlayStation 3:ssa / Uutiset / pelaaja.fi

Kotimaista ohjelmistoa PlayStation 3:ssa

17.10.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
34

Terra Soft on kertonut, että PlayStation 3 tukee Yellow Dog Linux v.5.0:aa. Uuden sukupolven Linux on syntynyt Carsten Haitzlerin ja Enlightementin yhteistyössä. Fedora Core 5:lle rakennettu järjestelmä yhdentää uuden sukupolven E17-työpöydän ennennäkemättömällä tavalla. Systeemi on suunniteltu helppokäyttöiseksi kaikenikäisille ja se on Terra Softin luovin työnnäyte.

- Olemme olleet tiiviissä yhteistyössä E17-tiimin kanssa, jotta Yellow Dog Linux v.5.0 olisi paras mahdollinen graafinen käyttöliittymä. Tavoitteenamme ei ole pelata yliampuvilla erikoisefekteillä vaan panostaa järjestelmän toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen. E17 on yksinkertaisesti uskomattomin käyttöjärjestelmä, jota olen käyttänyt, Terra Softin järjestelmän hoitaja Cesar Delgado kertoo.

- Commondore 64:n ajoista lähtien pelimaailma on kehittynyt hurjaa vauhtia. Tänä päivänä PlayStation 3 tarjoaa pelaajille poikkeuksellisen käyttöjärjestelmän. Olen iloinen ollessani mukana tässä projektissa, yhtiön ohjelmistosuunnittelija Owen Stampflee lisää.

Terra Softila on ennennäkemätön tilaisuus tuoda markkinoille täydellinen Linux-järjestelmä PlayStation 3:lle. Tällä hetkellä Yellow Dog Linux v.5.0 sisältää persoonallisten työkalujen lisäksi seuraavaa:

- kernel 2.6.16
- gcc 3.4.4 and glibc 2.4
- Cell SDK 1.1
- OpenOffice.org 2.0.2
- FireFox 1.5.0 and Thunderbird 1.5.0
- Nautilus 2.1.4

Linuxia on kehuttu erityisesti sen vaivattomasta asentamisesta: yhden klikkauksen vaativa installointi mahdollistaa ohjelmiston helpon ja nopean asennuksen. Terra Soft esittelee järjestelmää tarkemmin IBM:n vuosittaisessa tapahtumassa, Floridassa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kuuleri kuva
Kuuleri

tämähän johtaa ennenpitkää (ehkä nopeastikin) siihen että ps3 warea alkaa liikkua ja paljon. mikäli oikein käsitän... luultavasti en :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

- Cell SDK 1.1 :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

- FireFox 1.5.0, Thunderbird 1.5.0 & Linux
-kiitos, ei

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Käsittääkseni tuon ja sonyn käyttiksen välillä on joku välikerros ettei piratismia voi harjoittaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

COMMONDORE, hah.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Commodore 64 - Tasavallan tietokone!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tämähän ei tule PS3:n mukana vaan tämän joutuu erikseen asentamaan (CD/DVD/Blu-Ray??). Varmasti Linuxille voi olla paljonkin käyttöä, mutten usko, että kovin PS3:n ostajasta tämän siihen asentaa.. Varmaan yli puolet ostajista ei edes tiedä, että tämmönen mahdollisuus olisi.

Käyttäjän Wasenius kuva
Wasenius

Kysymys voiko PS3 pelata PC pelejä jos siihen on asennettu linuksi minun mielestäni se mahdollistaa sen mutta haluaisin varmistuksen siihen. Siis tietääkö joku??

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Periaatteessa pc-pelien pelaaminen on mahdollista. Varmaankin ihan tavallisesti Cedegalla tai Winellä. Blueray -asema ei vain taida lukea dvd:tä, mikä saattaa hidastaa hieman.

Saakohan tuon PS3 näyttöön kiinni? Jos ei niin linuxin käyttö vaatii sitten HDTV:n koska eihän tavallinen tv resoluutio riitä mihinkään.

Käyttäjän teidon kuva
teidon

Veikkaisin ettei PS3+Linux yhdistelmällä voi pelata "tavallisia" PC-pelejä. Syynä on laitteiden erilaiset prosessorit. PC:t käyttää normaalisti x86 suorittimia (ns. Intel suorittimia), enkä usko että PS3:n Cell prossu on yhteensopiva x86:n kanssa. PS3Linuxilla pystynee kuitenkin pelaamaan kaikkia vapaaohjelmisto pelejä, koska ne voi kääntää ja tarvittaessa portata PS3Linuxille.